Mój problem polega na tym otóż mam taki ajaksowy sktypt do uploadu zdjęć.
Chciałbym dodać żeby po uploadzie zdjęcia wyświetlało mi znak wodny mam taki kod:
<?php include('db.php'); $session_id='1'; //$session id $path = "uploads/"; $main_img = $_GET['src']; // obrazek, na ktory zostanie nałozony znak wodny $watermark_img = "znak.png"; // GIF, PNG lub JPG (bez przezroczystosci) $padding = 3; // odleglosc znaku wodnego od ramki obrazka $opacity = 100; // przezroczystosc znaku wodnego { $name = $_FILES['photoimg']['name']; $size = $_FILES['photoimg']['size']; { { if($size<(1024*1024)) { $tmp = $_FILES['photoimg']['tmp_name']; { } else } else } else } else exit; } //funkcja do przezroczystosci obrazka w PNG / GIF function setTransparency($new_image,$image_source) { $transparencyIndex = imagecolortransparent($image_source); if ($transparencyIndex >= 0) { $transparencyColor = imagecolorsforindex($image_source, $transparencyIndex); } $transparencyIndex = imagecolorallocate($new_image, $transparencyColor['red'], $transparencyColor['green'], $transparencyColor['blue']); imagefill($new_image, 0, 0, $transparencyIndex); imagecolortransparent($new_image, $transparencyIndex); } if($filetype == ".gif") { //sprawdzenie czy obrazek jest gifem } else { $watermark_width = $watermark_size[0]; $watermark_height = $watermark_size[1]; // Załadowanie znaku wodnego imagealphablending($watermark, false); imagesavealpha($watermark, true); $new_image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height); setTransparency($new_image, $watermark); imagecopyresampled($new_image, $watermark, 0, 0, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, $watermark_width, $watermark_height); $dest_x = $image_size[0] - $watermark_width - $padding; $dest_y = $image_size[1] - $watermark_height - $padding; // wklejenie znaku wodnego na obrazek imagecopymerge($image, $new_image, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, $opacity); // wyswietlenie obrazka ze znakiem wodnym imagejpeg($image); imagedestroy($image); imagedestroy($new_image); } ?>
I nie chce mi wyświetlać znaku wodnego skrypt jest z tąd.
http://www.9lessons.info/2011/08/ajax-imag...refreshing.html