Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Firebug va strony drobny haking.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cykcykacz
Hej,
może nie potrzebnie dodałem słowo haking w temacie, nie wiedziałem jak nazwać temat.
OK.
Taka sytuacja smile.gif
wchodzę sobię na stronę gdzie chcę oglądnąć mecz ale żeby doczekać się obrazu z plajera trzeba przeczekać z 3 wyskakujące okienka reklamujące jakieś tam produkty/strony
więc urzyłem Firebuga, żeby je wywalić i się udało bez większego problemu!

Nie będę opisywał jak jeszcze można oszukiwać inne portale, drobnie ale oszczędnie czasowo smile.gif.

Np.: Mam na stronie inputa z atrybutem readonly, który zbiera datę z kalendarza(Jquery) i zapisuje postem dane do kolumny, w kórej znajdują się same daty.

Ale ja mogę włączyć firebuga usunąć atrybut readonly i wprowadzić tam "szymon" i wtedy napewno robi się nie ciekawie ale tak tylko podaje przykład.

Jak się przed tym zabezpieczacie?
Pewnie programujecie z głową smile.gif aby taki firebug nie miał wpływu na prawidłowe działanie stronki.
kamil4u
- Dane przychodzące i tak trzeba sprawdzać na serwerze.
- Co do reszty to nie trzeba się "zabezpieczać", bo to odosobnione przypadki. Ew. zawsze można odliczyć pewien czas w JS zanim uruchomimy filmik, a prócz tego reklamy. Oczywiście to też da się obejść, ale trzeba dłużej się bawić i przestanie się to opłacać. Ogólnie olej to( od strony właściciela strony ), a sam korzystaj( od strony użytkownika internetu )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.