Kawałek kodu z pliku info_pokaz.php:
//Kod programu
//Ustanawiamy połączenie z serwerem mysql
if ( !mysql_connect($adres_ip_serwera_mysql_z_baza_danych,$login_bazy_danych,$haslo_bazy_danych) ) { echo 'Nie moge polaczyc sie z baza danych'; }
echo 'Blad otwarcia bazy danych'; }
$zapytanie = "SELECT * FROM `serwis_olsztyn`";
//definiujemy nagԳwek tabeli html
echo "<table boder=\"1\"><tr>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>LP.</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Przetarg</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>NR Seryjny</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>IP Komputer</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>IP Moduł</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Miasto</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>Ulica</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Kod Pocztowy</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>Instytucja</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Kontakt 1</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>Kontakt 2</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Kontakt 3</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>Rodzaj</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>Uwagi</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center><strong>Trasa</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\"><center><strong>NR Inwentarzowy</strong></center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\"><center>" . $row[0] . "</center></td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[2] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[3] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[4] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[5] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[10] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[11] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[12] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[13] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[17] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[18] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[19] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[22] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[23] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0B7DEF\">" . $row[25] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"#0E64B9\">" . $row[26] . "</td>"; }
echo 'Nie moge zakonczyc polaczenia z baza danych'; }
?>
Kod html w pliku select.php
<form action="" method="post"> <select name="trasa" onchange="this.form.submit()">
dalsza część kodu z pliku select.php
<?php
$trasa = $_POST['trasa'];
if($trasa) {
// łączymy się z bazą danych
// zapytanie do bazy danych
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM serwis_olsztyn WHERE trasa='$trasa'") or
die("Błąd w zapytaniu!"); }
else echo "Nie mogę połączyć się z bazą danych!";
// wyświetlany wyniki zapytania
echo $rek['miasto']."<br />"; echo $rek['ulica']."<br />"; }
}
?>
Problem:
Chcę kod z pliku select.php umieścić w pliku info_pokaz.php (może nie kod a funkcjonalność) tak abym mógł wyfiltrować Trasę. Innymi słowy, na chwilę obecną info_pokaz.php pokazuje mi tabelkę z tablicy bazy danych mysql. Chcę ją urozmaicić o filtr po nazwie "Trasa" i nie wiem jak to rozwiązać. Może ktoś pomóc?
PS. Mam nadzieję, że czytelnie opisałem problem.