Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Skrypt PHP nie wyświetla się na stronie HTML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
misiekol16
Witam, mam problem, a mianowicie zastosowanie skryptu php w stronie html. Oto fragment zastosowanego kodu:
</br>
<?php include
"skrypt.php"; ?>
</br>
gdy próbuje to uruchomić część <?php ... ?> nie wyświetla się. Jeśli potrzebna jest większa część strony proszę pisać. Mam nadzieję na szybką pomoc smile.gif
Beniooo
Ale pamiętaj, że plik musi mieć rozszerzenie php(jakisplik.php)
dżozef
zmień rozszerzenie swojej strony z .html na .php
misiekol16
tak, ale jak mogę otworzyć wtedy ten plik żeby mi wyświetlał i części .php i .html??
dżozef
jesli zmienisz rozszerzenie na .php to zwyczajny html wyświetli się normalnie, ale dodatkowo wykona się kod, który umieścisz pomiędzy znacznikami np:

1. <html>
  2. <head>
  3. <title>Moja Strona</title>
  4. </head>
  5. <body>
  6. <?php phpinfo(); ?>
  7. </body>
  8. </html>
misiekol16
no, ale czym to mogę otworzyć, bo jak otwieram przeglądarką to wyświetla się po porstu kod?questionmark.gif
Beniooo
Musisz mieć serwer aby to działało biggrin.gif
WAMP etc.
misiekol16
gdy wrzucam to na serwer(apache) wyświetla m się to . sad.gif Mam nadzieję, że mi pomożecie znaleźć błąd...
SmokAnalog
Wygląda to tak, jakbyś zainstalował tylko Apache, a potrzebujesz jeszcze PHP. Wyrzuć Apache i zainstaluj sobie Wamp, Xampp albo inny pakiet.
Beniooo
"wyswietlaj grafike pacanie" mnie rozwaliło, jeśli poszukujesz czegoś polskiego, mogę polecić też Krasnala ;-)
SmokAnalog
Krasnala nie polecaj, bo ma stare wersje Apache, MySQL i PHP.
misiekol16
dzięki już działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.