Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Ćwiczenia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
licha
Witam. Programowanie je jest mi obce ( przynajmniej te podstawy opanowałem przyzwoicie), a że programowaniem chciałbym się kiedyś zająć zawodowo muszę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Szczerze powiedziawszy nie mam pomysłu co bym mógł teraz pisać, jak ktoś zna jakieś ćwiczenia które mógłbym napisać to prosiłbym w tym temacie smile.gif
Invrality
Programowanie może nie jest Ci "opce", ale za to chyba słownik.

Co programować? trochę dziwne pytanie. Nie napisałaś/eś co tak na prawdę umiesz.

Spróbuj księgę gości, rejestracja & logowanie, może jakiś generator tematów, nie wiem kalkulator?
dżozef
zacznij pisać własny CMS a zrozumiesz jak mało umiesz smile.gif
Mackos
A tam CMS, sklep od razu. Z integracją z jakimś systemem magazynowym wink.gif
!*!
Cytat(Mackos @ 9.06.2013, 11:01:58 ) *
A tam CMS, sklep od razu. Z integracją z jakimś systemem magazynowym wink.gif

Przed tym koniecznie musi napisać system bankowy.
Helid
Możesz napisać funkcje która wyszuka dane słowo w słowniku. Mówiąc już poważnie to napisz funkcje która obliczy ile dni zostało do danej daty (np. twoich urodzin).
licha
z ortografią wiem że nie jest u mnie najlepiej. A co do programowania, to problemy algorytmiczne dotychczas rozwiązywałem, głownie w c++ ale taki język w szkole mam, teraz chciałem coś "większego napisać" bo skrypty pojedyncze pisać umiem. Rejestracja, logowanie, księga gości to już pisałem, niedawno napisałem jakąś śmieszną grę przeglądarkową, coś tam napisałem (tutaj można zobaczyć) i teraz nie wiem co dalej. Nie jestem aż taki słaby ( 3 miejsce w szkole w 2 klasie technikum 4 letniego ) więc za coś się chciałbym zabrać
!*!
@licha - napisz klasę obsługującą algorytm A* lub własny język programowania ... poza tym "coś większego" jest względne, bo nie wiemy na jakim poziomie jesteś. A to co masz napisać... cóż, tu ogranicza Cie jak zawsze w takich wypadkach, wyobraźnia.
r4xz
Osobiście na "początek" (znów pojęcie względne - to już ty musisz wiedzieć czy to jest ten początek czy może jeszcze nie) zawsze polecam napisać swojego małego frameworka - będzie on strasznie pokraczny, niepraktyczny i w sumie bezużyteczny, ale nauczysz się wiele (tematy co robić będą się same narzucać). Przy okazji przekonasz się, że bez dobrego planu wstępnego to ani rusz smile.gif
Helid
Patrząc na twój ostatni projekt to teraz dobrym pomysłem będzie napisanie CMSa. Skorzystaj tylko z gotowych layoutów.
SmokAnalog
Moim zdaniem świetną lekcją jest tworzenie gry w stylu Sapera. Logika jest stosunkowo prosta jak na grę, ale podczas jej tworzenia natkniesz się na kilka wyzwań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.