Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z $_GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sebastianek210
Witam mam problem przy tworzeniu mojej strony. Otóż na jednej z podstron wyświetlam dane z bazy danych za pomocą pętli while (wyświetlana jest treść z bazy danych - tytuł książki). Chciałem, żeby po naciśnięciu na ten tytuł przeniosło mnie do strony np.: ?view=pokaz&id=1 i pokazało by mi się coś odnośnie tego tytułu także z bazy, a po np.: ?view=pokaz&id=2 inny tytuł. Nie wiem czy będziecie wiedzieli o co dokładnie mi chodzi. Proszę w razie czego pytać się biggrin.gif
nospor
No i w czym problem? Nie umiesz z GET pobrać swojego ID??

przenosze
Sebastianek210
Tzn może nie tak. Nie wiem jak zrobić żeby każdy tytuł wyciągnięty z bazy po naciśnięciu wstawał do pasku url np: id=1 w zależności o id tytuł jaki jest w bazie
nospor
No dorob linka przy wyswietlaniu z bazy....

1. //....
  2. echo '<a href="....?id=$idzbazy">'.$tytulzbazy.'</a>';
  3. //....
Sebastianek210
  1. while($rekordpolski = mysql_fetch_assoc($odpowiedzpolski)){
  2.  
  3. $data = $rekordpolski['data_wstawienia'];
  4. $tresc = $rekordpolski['tresc'];
  5. $id = $rekordpolski['id'];
  6. $zapytaniepolski2 = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT id FROM polski WHERE tresc = '".$tresc."'"));
  7. ?>
  8.  
  9. <div class="obwodka">
  10. <table>
  11. <tr class="hower">
  12. <td><?php echo $data; ?></tr>
  13. <td><a href="?view=polski&".$id.""><?php echo $id; ?> | <?php echo $tresc; ?></a></tr>
  14. </tr>
  15. </br>
  16. </table>
  17. </div>
  18.  
  19.  
  20.  
  21. <?php
  22.  
  23. }

Tak wygląda mój kawałek kodu biggrin.gif
nospor
Za bardzo co zeby szczerzyć to nie masz powodu.... tyle błędów w tak małym kodzie zrobić to trzeba naprawdę sie napracować....

<a href="?view=polski&id=<?php echo $id; ?>"><?php echo $tresc; ?></a>

Innych kwiatkow jak zamykanie tr bez otwarcia czy walenie bez sensu niepoprawnego br w srodek tabelki już komentować nie mam siły...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.