Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wyciągnąć dane z DirectConnecta?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hermanluk
Mam pomusł aby dać na stronie info o tym ile osób jest podłączynych do mojego huba i ile jest łącznie udostępnionych danych. Dobrą żeczą było by również wyświetlenie listy użytkowników, z informacją jak długo są zalogowani i ile danych udostępniają.

Tylko jak to wykonać? Jest to wogóle możliwe?

Hub działa na 0.5.8 Alpha of the Open Direct Connect Server.

Dzięki za wszelką odpowiedź. Pomocna linki mile widzine :-)
sf
Hm, ja bym raczej proponował popytać ludzi, którzy mają swoje serwisy poświecone DC oraz na stronach `rodowych` oprogramowanie do DC.

Jak chodzi o php to sądze, że należałoby użyć do tego fsockopen winksmiley.jpg Tylko jakie dane wysłać by dostać to co się chce... tego musisz się dowiedzieć najpierw tongue.gif
mls
Znalazłem coś takiego - może pomoże:
http://wza.digitalbrains.com/DC/doc/Introduction.html
hermanluk
Dzięki, tylko jak wykorzystać te informacje co są pod linkiem? Jakbym pisał własnego klienta DC to pewnie by mi się przydało, ale jak za pomocą php otrzymać to na czym mi zależy?

Nie jestem specem z php więc mam nadzieję że ktoś mi pomoze
AnoniM_MM
Na PHPClassesznalazłem całkiem ciekawą klasę, która może Ci pomóc. Dołączone jest Readme, wieć nie powinieneś mieć problemów, nawet, jeżeli jesteś początkujący.
hwao
Tak jak juz napisał poprzednik wystarczy pogoogllowac kiedys widziałem nie jeden taki skrypt.

Co do napisania go to wystarczy połaczyc sie fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() wysłac odpowiednie rzeczy i wyciagnac potrzebne informacje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.