Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF][Symfony2]InvalidArgumentException
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Fluke
Witam,

Mam problem, który nie mogę rozwiązać ...

Po przesłaniu plików na serwer dostaję taki exception:
  1. Fatal error: Uncaught exception 'InvalidArgumentException' with message '[ERROR 3070] complex type 'service': The content model is not determinist. (in file:////home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/schema/dic/services/services-1.0.xsd - line 75, column 0) [ERROR 3070] complex type 'argument': The content model is not determinist. (in file:////home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/schema/dic/services/services-1.0.xsd - line 133, column 0) [ERROR 3070] complex type 'call': The content model is not determinist. (in file:////home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/schema/dic/services/services-1.0.xsd - line 146, column 0)' in /home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/Config/Util/XmlUtils.php:90 Stack trace: #0 /home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/XmlFileLoader.php(211): Symfony\Component\C in /home/jeden/ftp/crm2/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/XmlFileLoader.php on line 213

Korzystam z hostingu na nazwa.pl. Dowiedziałem się czym jest spowodowany ten błąd:
Seems that /vendor/symfony/src/Symfony/Component/DependencyInjection/Loader/XmlFileLoader.php doesn't like libxml2-2.6.22. An upgrade to 2.8.0 has fixed it - with the required PHP recompile to pick up the new libxml2

Czy jestem w stanie jakoś ten plik libxml przesłać na serwer i żeby z niego korzystał czy muszę pisać do nazwa.pl ?
Pozdrawiam.
witul
Witam. I jak tam, pisałeś do nazwy? Sam chętnie przetestuje symfony na nazwie. Proszenie się o cokolwiek u nich to dramat.
Pozdro.
r4nd4ll
Na Netmarku to samo.
Prośby moje o aktualizację libxml zostały niestety zignorowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.