1. w topie strony ma 4 podstawowe linki: strona główna | kategorie | artykuł | kontakt, poniżej, aby użytkownicy wiedzieli dokładnie, gdzie są, używam itemscope. To rodzi pewien problem, bo gdy użytkownik wejdzie do kategorii ABC, to w itemscope ma napisane:
strona główna -> kategorie -> ABC
o ile ABC w itemscope, jest zwykłym tekstem (bo przecież nie można na stronie mieć linków do jej samej), o tyle linki "strona główna" i "kategorie" już linkami są; nie wiem, co mam zrobić, bo tym samym na jednej stronie mam dwa linki prowadzące do "strona główna" i do "kategorie", a Google nie lubi takich praktyk
2. jak już wspomniałem, Google nie lubi, jak na stronie jest link do jej samej, więc co mam zrobić, jeśli w topie jest link do "kategorie", a właśnie się w tej stronie znajduje? mam go zamienić na tekst? czy może jest jakiś dodatkowy znacznik, dzięki któremu Google nie odbierze mojej strony negatywnie
3. chciałbym potwierdzić teorię, o której słyszałem dawno temu; jeśli link nazywa się ABC, to jego title musi być różne od ABC? a przynajmniej powinno mieć dodatkowe słowo kluczowe? przykład:
<a href="link" title="ABC DEF">ABC</a>
4. jak często mam generować sitemap.xml? myślę, że codziennie - dobrze myślę?
5. w sitemap.xml dodałem jako pierwszy link adres do strony głównej i nadałem jej priorytet 1.0, następnie dodałem wszystkie typowe podstrony typu "regulamin" i nadałem im priorytet 0.4, następnie do kategorii dałem priorytet 0.7, a do ich podstron 0.6, do wszystkich innych podstron dodałem 0.5 - czy to dobre posunięcie?
6. czy to prawda, że każda podstrona musi mieć inne meta tagi, itemscope oraz h1? podobno dla Google to jedna z najważniejszych spraw
7. czy mam używać w tekście <strong> czy Google patrzy jednakowo także na <span class="b"> z odpowiednim ostylowaniem?
8. skoro H1 to tytuł strony, na której się znajduję, gdzie mam używać H2, H3 itd? i czy warto ich używać, jeśli tak naprawdę największe znaczenie ma dla mnie wypoycjowanie się pod hasłem, które znajduje się w H1