Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prawidłowe podlinkowanie listy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
JamalBIG
Witam

Czy poniższe podlinkowanie zawartości elementu listy jest prawidłowe i będzie funkcjonowało we wszystkich przeglądarkach?

1. ...
  2. <a href="link.html"><li>Zawartość listy</li></a>
  3. ...

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
markonix
Nie wygląda to logicznie. Powinno być na odwrót.
JamalBIG
A jest jakiś sposób aby cały obszar pola <li></li> był podlinkowany a nie tylko treść w nim umieszczona (przy dodaniu 'padding' do 'li' podlinkowanie jest bardzo 'malutkie');
fate
właśni taki sposób jak podałeś, jak nie uważam że jest to nielogiczne jeśli chcesz miec podlinkowany cały kafelek a nie tylko tekst.
Na upartego moglbys w li wstawic np. a i potem span z paddingiem ale ja bym zostawil jak jest,
Ten sposob działą na 100% na wszystkich obecnych przegladarkach, sam mam tak zrobione
Talidali
Cytat
właśni taki sposób jak podałeś, jak nie uważam że jest to nielogiczne jeśli chcesz miec podlinkowany cały kafelek a nie tylko tekst.
Na upartego moglbys w li wstawic np. a i potem span z paddingiem ale ja bym zostawil jak jest,
Ten sposob działą na 100% na wszystkich obecnych przegladarkach, sam mam tak zrobione

No proszę ja Ciebie...
To jest nielogiczne.

Jeśli chcesz mieć zalinkowane całe li, logicznie i zgodnie ze semantyką kodu to tu masz przykład http://jsfiddle.net/LGwAe/
fate
racja,
zwłaszcza w kontekście SEO (anchor tekst)
wracam do nauki businesssmiley.png
Kartofelek
Zależy to od sytuacji.
Jeżeli 1000 LI ma linkować do jednego miejsca to nie ma sensu robić 1000 linków z 1000 odnośników.

http://html5doctor.com/block-level-links-in-html-5/
JamalBIG
display:block i wszystko działa, bez tego width i height po prostu nie funkcjonuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.