Dzisiaj postanowiłem dopisać funkcje zmniejszania obrazka do funkcji znaków wodnych ponieważ na każdym nowym obrazku, które posiadało inny rozmiar znak wodny był innego rozmiaru, tak więc postanowiłem że najlepiej będzie gdy zdjęcia wrzucane na serwer będą zmniejszane do 800x600, poczytałem poczytałem i znalazłem funkcje imagecopyresized z tego co wyczytałem w parametrach tej funkcji pierwszy parametr oznacza nowy obrazek, drugi obrazek, który ma zostać zmniejszony a kolejne to rozmiar nowego obrazka, tak więc dopisałem ją i wygląda to mniejwięcej tak :
$wmark = imagecreatefrompng('logo.png'); $im = imagecreatefromjpeg('img/bigfoto.jpg'); $newwidth = "800"; $newheight = "600"; imagecopyresized($imsmall, $im, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight); $marge_right = 10; $marge_bottom = 10; $sx = imagesx($wmark); $sy = imagesy($wmark); imagecopy($imsmall, $wmark, imagesx($imsmall) - $sx - $marge_right, imagesy($imsmall) - $sy - $marge_bottom, 0, 0, imagesx($wmark), imagesy($wmark)); imagejpeg($imsmall, $loca); imagedestroy($imsmall);
Jednakże nie działa ona poprawnie bo wyrzuca błędy, czy coś ominąłem

Pozdrawiam