Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Skrypt PHP] Sprawdzanie poprawności adresu e-mail
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ZeTu
Witam

Napisałem kod do sprawdzania poprawności e-mail, prosiłbym o jego ocenę, czy dobrze się spisuje, czy nie.
http://karol-drag.eu/demo/walidatorEmail/

Z góry dziękuję za opinie.
viking
Działa fantastycznie.
_@_._ - prawidłowy.
Wiesz że klas do sprawdzania tego jest pełno i działają? Naprawdę.
Evinek
J/w

W ogóle jest sens dawać takie skrypty do oceny? Przecież to parę minut pisania.
Lepiej zrób coś dużego (większego niż CMS piórko) i wtedy daj do oceny razem z funkcjami typu walidacja, zabezpieczenia itp.

@edit:
Haha, nawet działa email taki: @.
ZeTu
Cytat(viking @ 13.07.2013, 08:37:02 ) *
Wiesz że klas do sprawdzania tego jest pełno i działają?

Tak wiem.

Cytat(Evinek @ 13.07.2013, 09:54:29 ) *
większego niż CMS piórko

Tak, do twojej informacji, cały czas robię "coś większego", ale nie wiem kiedy opublikuję, bo mam kilka zleceń i jeszcze nie jest dokończony, ale specjalnie dla Ciebie opiszę jakie bedzie mniał funkcje:
- dodawanie, usuwanie i edycjia artykułów
- dodawanie, usuwanie i edycjia podstron
- dodawanie, usuwanie i edycjia dodatków i modułów (na początek planuje zrobić ich około 50 np. rotator bannerów)
- konta z uprawnieniami "Super Administrator", "Administrator", "Moderator" i "Standard", każdej z grup można przypożądkować inne uprawnienia, które może zmieniać tylko Super Administrator oraz może tworzyć nowe grupy użytkowników oprócz tych co są
- możliwość włączenia i wyłączenia forum
- formularz kotaktowy z możliwością dodawania własnych pól
- galeria zdjęć (ale to wiadomo)
- możliwość edycji z poziomu widoku odwiedzającego i z poziomu administratora (panelu)
- obsługa wielu języków

Tworzenie tego CMS-a zajmuję mi długo, bo chcę by był przyjazdy i łatwy w obsłudze, chce by każdy kto nawet nigdy nie umiał zrobić strony mógł ją zrobić w kilka kliknięć, dlatego muszę go dopracować.
Mogę powiedzieć, że wersja beta (beta bety, nie posiada jeszcze wszystkich funkcji) działa już na kilku stronach i nie było z nią problemów

Cytat(Evinek @ 13.07.2013, 09:54:29 ) *
Haha, nawet działa email taki: @.

Tak, wiem, ale już to poprawiłem smile.gif Myślę, że teraz jest ok.
Posio
Wersja beta bety ? Może alpha ? ;D Śmieszni są Ci "programiści" tworzący "bombowe" CMS'y. Tak czy inaczej życzę powodzenia. Co do emaili, wystarczy w google wrzucic "email validation php" i masz 100 razy pewniejszą funkcję niż twoja smile.gif
ZeTu
Wiem, wiem, wiem
nospor
Zetu miej litosc i nie wrzucaj do ocen takich rzeczy... przenosze na przedszkole
ZeTu
Cytat(nospor @ 13.07.2013, 19:38:50 ) *
przenosze na przedszkole

Dzięki, sam miałem tam przenieść, ale nie miałem na to czasu, sorki.
ilov3
mógłbyś udostępnić mi te kody ? e`mail i captacha ?
ZeTu
Cytat(ilov3 @ 14.07.2013, 13:29:54 ) *
mógłbyś udostępnić mi te kody ? e`mail i captacha ?

Ok, tylko daj mi jeden dzień, bo jeszcze muszę coś poprawić w tym kodzie z e-mailem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.