mam dane pobrane z MySQL ( badz z formularza ) i wynikow jest kilka bądź kilkadziesiąt.
Tabela zawiera kilka kolumn.
jeśli uzyje :
$pdfPage->drawText ()
to wszystko mi się drukuje w jednej linii i w wyniku tego mam kilka bądź kilkadziesiąt danych nadrukowanych na siebie w 1 linii

Jakiej składni php uzyc aby w zaleznosci od liczby uzyskanych danych kazda z nich drukowala się jedna pod druga w kolejnej linii ?
Będę naparwde wdzięczny za pomoc. Szukam po necie i nic nie znajduje. Sa takie rozwiązania ale dla wyświetlenia na stroie przy uzyciu echo . Uzycie $pdfPage->drawText () wymaga podana wartości x oraz y dla wskazania gdzie ma się drukować no i wtedy w tym miejscu drukują się wszystkie rekordy

mam obecnie
foreach($this->klienci as $k)
// $k zawiera 9 kolumn i wiele linii .
W wypadku 'wyplucia' na strone www poprzez ZEND nie ma problemu i html sobie radzi ale za Chiny Ludowe
nie mam pojęcia jaki kod php pozwolilby aby ZEND PDF potrafil te dane wydrukować linia pod linia no. :
linia nr 1 : $k[0], $k[1] az do $k[9]
linia nr 2 : to co powyżej ale dane z drugiego wiersza
Uzylem mPDF i poszlo

Ale i tak bylby wdzięczny za podpowiedz jaki kod uzyc aby te uzyskane dane ( iles_tam linii z wieloma kolumnami ) wydrukować w zendpdf czy fpdf linia pod linia.
Dla kogos biegłego w php to pewnie bulka z masłem, dla mnie magia nie do ogarniecia

Help pls