1. Za pomocą metody click() i DIV-a pięknie wyskakuje mi okienko (popUp) - i git.
2. W okienku umieszczam przycisk [ZAMKNIJ] - bo oczywiście chcę potem takiego popUp'a zamknąć.
No i powiedzcie mi, co robię źle
Ustawiam klasę .closeBox, daję mu [przyciskowi ZAMKNIJ] metodę click() z argumentem ...
właśnie, jakim: .remove() czy jakimś innym?
Próbowałem różnych sposobów, ale problem był taki sam: ten popUp jakby w ogóle nie reagował na jquery
Np.
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" /> <script type="text/javascript"> $(function() { $('a#openBox').click(function(e) { e.preventDefault(); $('#guru_box').load('guru.php').css("display","block"); // Wyświetla mi pięknie zawartość pliku 'guru.php' z przyciskiem [Zamknij] var allHeadings = $('div'); // w celu sprawdzenia czy działa jquery alert( allHeadings.length ); // alert wyskakuje - to działa! }); // Close popUp var allHeadings = $('div'); // w celu sprawdzenia czy działa jquery alert( allHeadings.length ); // klikam na [Zamknij] i alert nie wyskakuje, i nic się nie dzieje (poza dodaniem '#' w pasku adresu) }); }); </script> </head>
Proszę, pomocy! Jak to się robi