Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Windowsem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kszychu
Kilka dni temu mój IE zaczął się dziwnie zachowywać. Otóż przestał wykonywać skrypty js, przestały działać guziki na stronach, niedziałają automatyczne przekierowania i w ogóle. Najbardziej zadziwiające jest to, że po wyświetleniu Pomoc->Informacje nie wyświetla się ani wersja ani siła szyfrowania ani inne pirduły.

Generalnie nie przejmowałbym się tym, bo używam Mozilli. Ale nie system ani inne programy... Nie mogę zrobić aktualizacji windowsa, niechodzi mi konfiguracja NISa i innych programów.
Wcześniej Norton Win Doctor znalazł problem, że niema pliku mscoree.dll. Dograłem, ale to nie rozwiązało problemu.

Ktoś wie co to może być i jak to naprawić?
Kinool
moze jakies dziwne "spyware" lub jakies inne robactwo na ktore podatny jest IE

a skner mks online nic nie znalazl?? bo jesli uzywasz Norton AV to nie zdziwilbym sie gdyby on nic nie wyweszyl smile.gif

na moje to IE odszedl do lamusa od kiedy pojawili sie ognisty lisek smile.gif
kubatron
Jak masz Ad-Aware to przeskanuj, może być sytuacja taka jak ja miałem że system mi się wieszał i wszystko znikało, robak był tak upierdliwy że męczyłem go 2h winksmiley.jpg
kszychu
Cytat(Kinool @ 2004-10-20 14:22:24)
na moje to IE odszedl do lamusa od kiedy pojawili sie ognisty lisek smile.gif

Hmmmm, to spróbuj zrobić cokolwiek np. w Nortonie bez działającego IE.
Albo znajdź jakiś plik przez Wyszukaj.
To gówno jest tak silnie zintegrowane z systemem, że aż zęby bolą sad.gif

Aha, Ad-Aware nic nie wykrył więc komp jest czysty...
wassago
Cytat
Nie mogę zrobić aktualizacji windowsa, niechodzi mi konfiguracja NISa i innych programów.

sa odpowiednie rozszezenia (extensions) do FireFoxa aby emulowal dzialanie tych dziwactw z IE.
ARJ
takie działanie systemu może być skutkiem braku jakiegoś pliku systemowego. miałem takie uszkodzenie, plik wgrałem lecz zbyt starą wersje i też miałem problemy z IE i innymi programamy. gg niedziałało, pop-up w IE, skaner. tylko niestety u mnie pomógł dopiero format.
Zbłąkany
A co mowi dziennik zdarzen?? bo domyslam sie ze masz jakiegos windowsa z rodziny nt smile.gif
Radze uzyc hijack'a, cwshredder'a etc. ogolnie poszukaj pod haslem spy-boty i to jakichs nowych wersji i poskanuj tym system, bo nie kazdy spy-bot wykrywa wszystko sad.gif zajrzyj tez na http://forum.infojama.pl widzialem tam kupe podobnych problemow z ie sypiacym sie biggrin.gif
jbiz
ja mam podobna jazde - od czterech dni siedzi w trayu ikonka autoaktualizacji z niezmiennym stanem 0% ohmy.gif nie wiem czy to ma sie jakos do ie, ale nie dam mu psu przejsc firewalla nawet :]
czachor
sry za trochę OT
@jbiz - ta ikonka wisi chyba po instalacji SP2... albo którejś poprawki... przynajmniej ja tak mam...
jbiz
SP2 na bank nie, tak, po ostatniej poprawce jakiejs, ciekawe tylko czy bedzie mozna sciagac kolejne..
Chlebek
Czy aktualizowałeś definicję Ad-Aware questionmark.gif
Jeśli nie to nic nie znajdzie. No masz mozilla :-) smile.gif
kszychu
Dziękuję wszyskim za odpowiedzi. Zrobiłem reinstalację i wszystko wróciło do normy. A żeby nie przeciągać niepotrzebnie tego wątku, zamykam go.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.