Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Poszukiwani programiści do gry przeglądarkowej
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Captaii
Witam smile.gif

Poszukujemy programistów do graficzno tekstowej gry przeglądarkowej w klimatach fantasy nad którą pracujemy. Jest to dość innowacyjna gra, nie kolejny sztampowy RPG, albo kolejna strategia jakich wiele, ale coś całkiem nowego, czego jeszcze ani w polskiej ani zagranicznej części internetu nie było (nie chcę tutaj zdradzać zbyt wielu szczegółów odnośnie projektu, więcej mogę napisać po skontaktowaniu się przez email).

Ta gra jest połączeniem RPG i strategii, ale w bardzo bardzo ciekawej koncepcji. Będzie dawała graczowi masę różnych opcji których nie ma jeszcze w żadnej innej grze.

Mieliśmy już dwóch programistów w zespole, niestety obaj wykruszyli się z powodu braku czasu, jeszcze zanim zdążyli się porządnie zabrać za stronę techniczną gry (więc z kodem gry jesteśmy na zero praktycznie, powstało już za to dużo z dokumentacji, projektu i systemów gry, a także trochę grafik).

Mamy wszystko co potrzeba, w tym dobrych grafików, którzy zadbają o to aby gra była na odpowiednim poziomie wizualnym i dobrze się prezentowała.

To czego nam brakuje to programiści, niestety ci których znaleźliśmy nie zdziałali zbyt wiele.

Za pracę nad grą nie jesteśmy w stanie zaoferować stałego wynagrodzenia, aczkolwiek wolontariat to też nie jest. Gra bowiem będzie posiadała system mikropłatności i funkcji premium. Jeśli będzie odpowiednio popularna (a podejrzewamy, że będzie, zwłaszcza iż już sama jej koncepcja zapowiada się niezwykle interesująco i wiele osób chciałoby spróbować czegoś takiego) to zyski z nich mogą być spore (na 100% nie możemy zagwarantować, ale jednak szansa na to jest duża).

Aby zaaplikować na stanowisko programisty u nas należy spełniać następujące wymagania:

Dobra znajomość php
Przynajmniej podstawowa znajomość javascript
Duże zdolności intelektualne aby poradzić sobie z dużym i rozbudowanym projektem (to nie jest mała nieskomplikowana gra, tylko faktycznie duży projekt, a trafił nam się już wcześniej jeden programista który ledwo co był w stanie to ogarnąć, więc prosimy o osoby które sobie poradzą z czymś nieco bardziej złożonym niż proste aplikacje czy strony)
Dyspozycyjność i trochę wolnego czasu na prace nad grą (absolutne minimum to dwie godziny dziennie)
Poważne i rzeczowe podejście do projektu
Wiek co najmniej 18 lat.

Bardzo mile widziane też jakieś portfolio, osiągnięcia, czy coś potwierdzającego umiejętności, aczkolwiek nie jest wymagane.

Mile widziana również pasja i znajomość tematyki gier wink.gif

Wszystkich zainteresowanych proszę o pisanie na email: robert4257@wp.pl

Pozdrawiam
!*!
Cytat
Za pracę nad grą nie jesteśmy w stanie zaoferować stałego wynagrodzenia, aczkolwiek wolontariat to też nie jest.

Czyli jaki jest budżet na chwilę obecną?
Captaii
Cytat(!*! @ 10.08.2013, 10:23:34 ) *
Czyli jaki jest budżet na chwilę obecną?

Taki, że koszty serwera i tym podobne pokrywam z własnej kieszeni. Zadbam też o dobrą reklamę i wypromowanie gry.

Niestety nie jestem w stanie płacić programistom wypłat za pracę nad grą, ale nie zgadzam się z tym, że miałby to być wolontariat (jak mi tu jakiś małodobry mod dopisał do tytułu tematu). Jeśli tylko gra powstanie, a ja zamierzam dołożyć wszelkich starań aby powstała to będą z niej zyski. Nie jest to projekt non-profit.
lobopol
Dopóki nie płacisz za prace jest to wolontariat, naprawdę było już tutaj setki ludzi z genialnymi pomysłami, ale pomysł to jest naprawdę niewielki wkład dzisiaj.
Daiquiri
Cytat(Captaii @ 10.08.2013, 21:59:01 ) *
Taki, że koszty serwera i tym podobne pokrywam z własnej kieszeni. Zadbam też o dobrą reklamę i wypromowanie gry.
OK, ale czy pójdziesz do pracy jeżeli szef obieca, że załatwi Ci biurko, krzesło i zadba o promocję produktów firmy?

Nie zrozum mnie źle, ale nawet 50% z potencjalnych zysków to w chwili obecnej jest 0zł. Zgadzam się, że Twój projekt nie ma znamion non-profit, bo dąży do wypracowania zysku, niemniej jednak z uwagi na fakt, iż w chwili obecnej nie płacisz za pracę - jest to "wolontariat". Nie zmniejsza to potencjału Twojej inicjatywy, ale jest oznaczeniem dla niezainteresowanych pracą bez wynagrodzenia.

Swoją drogą wymagasz dyspozycyjności na poziomie minimum(!)2h dziennie, a to jest sporo dla osoby pracującej - chyba, że celujecie w studentów. Dodatkowo warto byłoby przedstawić jakiekolwiek grafiki, bo delikatnie rzecz ujmując, zdążyłam zauważyć że "odpowiedni poziom wizualny" to pojęcie mocno względne smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.