Aplikacja pobiera dwa zdjęcia z dwóch różnych serwisów w postaci linków i zapisuje je na dysku użytkownika + przesyła na serwer. Cały ruch jest szyfrowany za pomocą SSL, a sam link został profesjonalnie zmazany. Sam plik PHP będzie na innym IP niż serwis docelowy, więc potencjalni "hakerzy" będą mieli lekkie utrudnienie. Jednak najbardziej martwię się tym skryptem :/ C# nie za bardzo lubi dzielić się danymi, więc byłem zmuszony użyć GET'a :/
Naskrobałem coś takiego:
<?php $con=mysqli_connect("localhost","root","5EYkM5fT","STU"); if (mysqli_connect_errno($con)) { } $in = mysqli_real_escape_string($con,$_GET['net']); $ipka = mysqli_real_escape_string($con,$_SERVER['REMOTE_ADDR']); $check = mysqli_query($con,"SELECT * FROM STU1 WHERE `net`='".$in."'"); $numrows = mysqli_num_rows($check); if ($numrows == 0) { if($_GET['net'] && $_GET['password']) { if($_GET['password'] == "abc123") { mysqli_query($con,"INSERT INTO STU1 (net, date, ip) VALUES ('{$in}', '{$now}', '{$ipka}');"); } else { } } else { } } ?>
Mam do was prośbę i parę pytań:
Jakie uprawnienia powinienem nadać użytkownikowi MySQL (phpMyAdmin) aby mógł tylko czytać i dodawać , a drugi użytkownik mógł tylko czytać?
Czy ktoś mógłby spojrzeć na ten skrypt i ewentualnie napisać/poprawić co jest źle i co należy bezzwłocznie poprawić?
Jaki polecacie program do pisania w PHP, coś Visual Studio?
Dziękuję i Pozdrawiam