Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Nie dodaje znaków html do bazy.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczalpi
Witam
Mam problem z dodaniem do bazy sformatowanego tekstu - wpisu do bazy danych. Do formatowania tekstu używam "ckeditor". Kiedy wstawię jakieś znaczniki np: pogrubiony tekst wywala mi błąd "You don't have permission to access /atrakcje/dodano_ogloszenie.php on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
Kiedy wstawiam bez formatowania tekstu wszystko jest ok.
I jeszcze jedno. Kiedy wstawiam tekst przez zwykłe pole tekstowe bez "ckeditor" też wywala mi błąd.
Wcześniej mogłem tak robić, teraz już nie.
Proszę o pomoc. Nie wiem gdzie tkwi problem.
Pozdrawiam
lobopol
Pokaż kod, bo bez tego mogę Ci napisać masz błąd gdzieś.
szczalpi
  1. $id = $_GET['pokaz'];
  2.  
  3. $sql="select * from atrakcje where id='$id'";
  4. $result=mysql_query($sql);
  5. $row=mysql_fetch_array($result);
  6.  
  7. if(isset($_GET['changes'])):
  8. {
  9.  
  10. $id = $_GET['id'];
  11. $opis = $_GET['opis'];
  12.  
  13.  
  14. $sql="update atrakcje set id='$id' where id='$id'";
  15.  
  16. $sql="update atrakcje set opis='$opis' where id='$id'";
  17.  
  18.  
  19.  
  20. echo "<p align=\"center\">Twoje dane zostały zmienione.</p>";
  21.  
  22. }
  23. else:
  24. {
  25. ### wyœwietlenie wpisu #######################################################?>
  26. <form action="edycja.php" method="get">
  27.  
  28. <table width="750" align="center">
  29. <tr>
  30. <td>&nbsp;
  31. <tr>
  32. <td class="label">Kategoria:</td><td><input class="long" type="text" name="id" value="<? echo $row['id']; ?>">
  33. </tr><br/>
  34. <tr>
  35. <td class="label">opis:</td><td><textarea class="ckeditor" name="opis" rows="5" cols="34" ></textarea>
  36.  
  37.  
  38. <tr><td><td align="center"><input type="submit" name="changes" value="ok">
  39.  
  40.  
  41.  
  42. </table></form>
  43. <?
  44. }
  45. endif;
lobopol
Pierwsza rzecz, czemu ślesz to getem zmień na posta, Po drugie używasz klamer przy ifach:, po trzecie coś przekłamałeś nam z kodem bo nie ma prawa wyświetlić You don't have permission to access /atrakcje/dodano_ogloszenie.php bo działasz na zupełnie innych adresach
szczalpi
Ten kod pobiera dane z bazy danych w celu ich aktualizacji. Kiedy w polu "opis" pobierze dane i chcę je zmienić ze znacznikami html to już nie działa.
lobopol
Zmień formularz na postowy i zobacz czy będziesz miał te same problemy
szczalpi
Jeszcze jedno. Czy control c lub v może mieć wpływa na to? Kiedy ręcznie wpiszę kod jest ok, tylko przy ctrl v wywala błąd. Sam już nie wiem.

Zmieniłem na post, ale nic to nie daje. Gdy robię w ckeditor np <strong> od razu pojawia się komunikat You don't have permission to access /atrakcje/edycja.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.