Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP][JavaScript]Formularz interaktywny z bazą danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghostoffreedoom
Dana jest tabela MySQL:

oraz formularz:

1. <form action="strona.php" method="post">
  2. DaneA
  3. <label for="dafrom">od </label>
  4. <input type="text" name="daod" id="dafrom" size="2" maxlength="4" value="0">
  5. <label for="dafor">do</label>
  6. <input type="text" id="dafor" name="dado" size="2" maxlength="4" value="0">
  7. DaneB
  8. <label for="dbfrom">od</label>
  9. <input type="text" id="dbfrom" name="dbod" size="2" maxlength="2" value="0">
  10. <label for="dbfor">do</label>
  11. <input type="text" id="dbfor" name="dbdo" size="2" maxlength="2" value="0">
  12. DaneC
  13. <label for="dcfrom">od</label>
  14. <input type="text" id="dcfrom" name="dcod" size="2" maxlength="3" value="0">
  15. <label for="dcfor">do</label>
  16. <input type="text" id="dcfor" name="dcdo" size="2" maxlength="3" value="0">
  17. DaneD
  18. <label for="ddfrom">od</label>
  19. <input type="text" id="ddfrom" name="ddod" size="2" maxlength="3" value="0">
  20. <label for="ddfor">do</label>
  21. <input type="text" id="ddfor" name="dddo" size="2" maxlength="3" value="0">
  22. DaneE
  23. <label for="defrom">od</label>
  24. <input type="text" id="defrom" name="deod" size="2" maxlength="3" value="0">
  25. <label for="defor">do</label>
  26. <input type="text" id="defor" name="dedo" size="2" maxlength="3" value="0">
  27. </form>

Nie wiem jak opisać mój problem. Nie chce gotowego rozwiązania tylko nakierowanie na elementy potrzebne do napisania danego skryptu.

Inaczej się niczego nie naucze.

Cechy jakie chciałbym aby formularza posiadał/wykonywał:
- Automatyczne przeładowanie po wypełnieniu któregokolwiek z pól.
- Po przeładowaniu wyświetlenie odpowiedniego wyniku zapytania do DB
- Przy przeładowaniu uzupełnione pola nie resetują się
- Przy uzupełnieniu któregokolwiek z pól w nawiasie na końcu formularza podawana jest liczba pasujących rekordów.

Rozumiem, że trzeba wykorzystać któryś z dynamicznych języków, a tego totalnie nie ruszałem w życiu więc proszę o podpowiedzi i cierpliwe

wyjaśnienia jeśli czegoś nie zrozumiem.

Z góry dziękuję.
Spawnm
Ajax, możesz wspomóc się jQuery.
ghostoffreedoom
a jakieś naprowadzenie na konkretne funkcje w ajax'ie? Generalnie zupełnie mi obce i ajax i jquery
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.