oraz formularz:
<form action="strona.php" method="post"> DaneA <input type="text" name="daod" id="dafrom" size="2" maxlength="4" value="0"> <input type="text" id="dafor" name="dado" size="2" maxlength="4" value="0"> DaneB <input type="text" id="dbfrom" name="dbod" size="2" maxlength="2" value="0"> <input type="text" id="dbfor" name="dbdo" size="2" maxlength="2" value="0"> DaneC <input type="text" id="dcfrom" name="dcod" size="2" maxlength="3" value="0"> <input type="text" id="dcfor" name="dcdo" size="2" maxlength="3" value="0"> DaneD <input type="text" id="ddfrom" name="ddod" size="2" maxlength="3" value="0"> <input type="text" id="ddfor" name="dddo" size="2" maxlength="3" value="0"> DaneE <input type="text" id="defrom" name="deod" size="2" maxlength="3" value="0"> <input type="text" id="defor" name="dedo" size="2" maxlength="3" value="0"> </form>
Nie wiem jak opisać mój problem. Nie chce gotowego rozwiązania tylko nakierowanie na elementy potrzebne do napisania danego skryptu.
Inaczej się niczego nie naucze.
Cechy jakie chciałbym aby formularza posiadał/wykonywał:
- Automatyczne przeładowanie po wypełnieniu któregokolwiek z pól.
- Po przeładowaniu wyświetlenie odpowiedniego wyniku zapytania do DB
- Przy przeładowaniu uzupełnione pola nie resetują się
- Przy uzupełnieniu któregokolwiek z pól w nawiasie na końcu formularza podawana jest liczba pasujących rekordów.
Rozumiem, że trzeba wykorzystać któryś z dynamicznych języków, a tego totalnie nie ruszałem w życiu więc proszę o podpowiedzi i cierpliwe
wyjaśnienia jeśli czegoś nie zrozumiem.
Z góry dziękuję.