Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Szyfrowanie hasła, problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Martti
Mam w pewnym języku programowania (lua) coś takiego:
exports.sql:query_free( "INSERT INTO wcf1_user (username,salt,password) VALUES ('%s', '%s', SHA1(CONCAT('%s', SHA1(CONCAT('%s', '" .. sha1( password ) .. "')))))", username, salt, salt, salt )

Jest to w serwerze w grze, chce łącząc się bazą mysql serwera zalogować się na stronie do swojego konta, ale nie wiem jak to zrobić gdyż w skryptach serwerze hasło jest zakodowane w powyższy sposób. Ma ktoś jakiś pomysł?
gitbejbe
któryś raz to czytam i mam poważny problem ze zrozumieniem o co Ci chodzi

Cytat
chce łącząc się bazą mysql serwera zalogować się na stronie do swojego konta, ale nie wiem jak to zrobić gdyż w skryptach serwerze hasło jest zakodowane w powyższy sposób

zakładam, że masz tam jakiś silnik gry, który korzysta z mysql. Ty chesz zrobić stronę internetową z której to chcesz umożliwić dla graczy logowanie się do swojego konta. Problem z kodowaniem hasła wynika stąd, że nie wiesz jak zrobić formularz logowaniu w którym musisz porównać hasło - które jest zakodowane przez skrypt który pokazałeś ?

jeśli tak to podpowiem, że musisz przełożyć ten sam skrypt hashujący na php. Jeśli w php uda Ci się uzyskać taki sam hash, to wtedy bez problemu porównasz hasła w formularzu logowania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.