chciałem zadać pytanie do ludzi którzy ogarniają tematyke pozycjonowania, której ja niestety jeszcze nie zdązyłem pojąć.
Otóż napisałem sobie routing w php który rozpoznaje czy w adresie pojawia sie (pl|en|de) jeśli nie zapisuje jezyk jako pl. a jesli tak to zapisuje opowiedni jezyk naturalnie. Następnie zmienna tak jest przekazywana do widoku który wybiera jeden z 3 plików- szkieletów html. pl.front.php en...php de...php. Korzystam z phptal (swoja drogą jakie polecacie ssystemy szablonów?). Ładuje np. en.front.php i razem z tym całe menu nałowki itd, odpowiednie dla tego języka. Mam więc widok w odpowiednim jezyku. Pomiędzy stronami przechodze linkami które tworzą się w zależności od jezyka. Z bazy pobieram teksty odpowiednie dla języka. Ogólnie wszystko działa dobrze

Doświadczenie jednak mnie nauczyło że jak coś działa dobrze i szybko mi to wyszło... to znaczy że coś przeoczyłem.
Nie korzystam nawet z sesji, wszystko wysyłame GETem
Jak więc wygląda sprawa pozycjoonowania takiej witryny? a konkretnie czy taka struktura może negatywnie wpłynąć na pozycje w wyszukiwarkach?
nie mogę nigdzie znaleźć jak powinna wygladać struktura profesjonalnej multijezycznej strony napisanej z wykorzystaniem oop i mvc. macie moze coś takiego? Bo jak wchodze na wiele stron to widzę np. ze po zmianie jezyka, adres strony z www.strona.pl/goście zmienia się na www.strona.pl/guest a tego nie ogarniam po co, u mnei jest wsyzstko po angielsku, chodzi tylko o troskę o użytkownika czy ma to jakis sens?
Pozdrawiam