Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Białe tło przy wykonywaniu skryptu PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
majcherone
Witam, mam nie mały problem z serwerem Apache.

Zainstalowałem sobie na Ubuntu 13 serwer Apache + PHP +MySQL.

Wszystko ładnie działa, lokalizacja katalogu www jest w głównym katalogu użytkownika. Założyłem tam plik index.php o treści:

<?

echo "test php";

?>

i wynikiem jest tekst wykonanego skryptu.

Potem wrzuciłem sobie tam moją stronę w większości napisaną w PHP. I też wszystko ładnie działa.

Ale w czym rzecz.

Głównym moim celem było odpalenie narzędzi sieciowych takich jak catia, weathermap.

Niestety rozpakowując je do katalogu www, i wchodząc na localhost/weathermap/index.php albo setup.php mam tylko białe tło. Żadnych wyników.
To samo z catia// nagiosa już nie próbowałem.

Ale starałem się zainstalować Quick.CMS i efekt jest ten sam, białe tło, wygląda to tak jakby działały tylko moje napisane skrypty PHP, a te pobrane i rozpakowane z internetu już nie. Przeglądałem loga Apache2 i jedynym błędem był brak prawa dostępu do tych katalogów, ale zmieniłem wszystko co możliwe na odczyt/zapis.

Niestety nic to nie dało, błąd znikł, a białe tło nadal wisi.

Może mam coś nie tak w konfiguracji PHP że się nie wykonuje we wszystkich przypadkach?

Proszę o pomoc.

Szymciosek
Spróbuj zmienić tagi z <? na <?php
majcherone
Cześć, nic mi to nie pomoże ponieważ w PHP mam tak ustawione żeby akceptowało obie wersje. No i tak jak pisałem wcześniej moje skrypty działają <? ?> ale i w <?php ?> więc co to może być. hmm
mar1aczi
Możliwe, że masz wyłączone wyświetlanie błędów php.
majcherone

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',l);

wkleiłem na stronę powyższy kod.

błędem jest litera l zamiast "1"

i w logu apache2 wskazał mi ten błąd, tak więc wydaje mi się że raportuje błędy PHP.

po zmianie na 1 błędów zero, nadal białe tło.
jacobson
moze cos nie tak z htaccess w projekcie i zle odczytuje url ktory podajeszz ?
markonix
Sprawdź czy to biała strona, czy pusta strona (zobacz w źródło strony).
Może aplikacje mają jakiś die lub exit (choć wątpię, żeby w ten sposób raportowały o błędach).
Przejrzyj też logi wszystkie możliwe (np. apache, błędy php itp).
majcherone
Cytat
Ale starałem się zainstalować Quick.CMS i efekt jest ten sam, białe tło, wygląda to tak jakby działały tylko moje napisane skrypty PHP, a te pobrane i rozpakowane z internetu już nie. Przeglądałem loga Apache2 i jedynym błędem był brak prawa dostępu do tych katalogów, ale zmieniłem wszystko co możliwe na odczyt/zapis.

Hej, nie rozumiem dlaczego ale wcześniej raportowało mi brak prawa do odczyty jednego katalogu, więc zaznaczyłem wszystkie i myślałem że w ten sposób jak wybiorę prawym i właściwości i tam ustawię odczyt/zapis grupa, użytkownik, wszyscy itd. i zatwierdzę to zmieni mi te uprawnienia dla wszystkich plików w podkatalogach. Niestety tak się nie stało, a pobrałem z ciekawości narzędzie do plików "Worker" i chyba muszę go tutaj polecić, w tym programie zrobiłem to samo - + opcja chmod [] prawa wszystkie jak tylko to możliwe. Zatwierdziłem. Mozilla - [localhost] i załadowało CMS-a bez problemu, tak więc dziękuje wszystkim za porady. Problemem były ograniczone prawa dostępu do podkatalogów i plików, choć nie rozumiem dlaczego nie chciało mi o tym raportować. W między czasie uruchamiałem parę razy komputer. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.