Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] GoogleMaps, współrzędne i dodawanie danych do MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
in5ane
Cześć, mam taki fragment kodu
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. google.maps.event.addListener(myMarker, 'dragend', function(evt){
  2. document.getElementById('lat').value = evt.latLng.lat().toFixed(myCoordsLenght);
  3. document.getElementById('lng').value = evt.latLng.lng().toFixed(myCoordsLenght);
  4. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
i mam do tego
  1. <input type="text" name="lat" id="lat" value="" disabled="disabled" />
  2. <input type="text" name="lng" id="lng" value="" disabled="disabled" />
i wszystko fajnie działa, że po kliknięciu na mapie w tych polach pokazują mi się współrzędne, ale gdy wysyłam dane, to nie wysyłają się te współrzędne, tylko zmienne są puste. Wie ktoś czemu tak się dzieje?

@edit:
OK, poradziłem sobie, a więc problem był z tym, że pola były jako disabled. Ale czy jest możliwość, żeby one mogły być disabled?

@edit2:
Gdyby ktoś potrzebował, to trzeba dodatkowo w takim wypadku zrobić pola hidden i to z nich pobierać wartości.
nospor
Cytat
Ale czy jest możliwość, żeby one mogły być disabled?
Zamiast disabled trzeba bylo ustawic atrybut readonly.

ALe niezaleznie czy to readonly czy hidden to kazdy tak czy siak moze te pola z palca zmienic.
in5ane
Tutaj nie chodziło o zmiane wartości tych pól. To wewnętrzna aplikacja i tylko dla ostylowania form'a chciałem dać zamknięte pole, bo po klikniuęciu na mapce mają się same współrzedne uzupełnić w polach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.