Albo ja czegoś tu nie rozumiem albo ...
Temat zamykania sesji mamy już obcykany, I ten działa jak należy z niewielkim wyjątkiem. żeby zobaczyć efekt jego działania trzeba klepnąć na przycisk wysyłania lub przejścia do innej strony, wtedy jeśli czas sesjy się skończył wywali cię do strony logowania a mi nie o to chodzi.
Chodzi mi o to że jeśli upłynie określony czas automatycznie wylogowywał I przechodził do strony logowania bez ingerencji użytkownika.
Żeby było jasne. Mija czas (15 minut) skrypt przechodzi samoczynnie do strony logowania, bez klikania w cokolwiek
end of sentence.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=157566 np post - ten temat też mam obcykany I to jest już zrobione tylko, że to nie wywala automatycznie po określonym czasie do strony logowania, dopiero jak cokolwiek klikniesz.
Czytacie co piszę czy zgadujecie

Bo jakoś z mojego punktu widzenia nie rozumiemy o co pytam .... albo ja nie rozumiem sam siebie

Zapytam więc jeszcze raz:
Czy można zautomatyzować process zamykania okna w PHP - zakładamy, że w przypadku gdy użytkownik pracował z formularzem, zostawił włączony computer, poszedł na piwo. Po jakimś czasie wrócił I zapragnął dokończyć swoje dzieło, usiadł więc do komputera I począł wprowadzać dane do formularza. Przy próbie wysłania zamiast informacji o potwierdzającej I zapisaniu rekordu wyskoczył mu ekran logowania I SZLAG GO TRAFIŁ bo wklepywania było co niemiara a biedaczyna nie wiedział, że trzeba na wszelki wypadek odświezyc stronę (tak na wszelki wypadek) co by się upewnić, że może pracować dalej

DLATEGO: Skrypt sprawdza czy sesja jest aktywna, stwierdza że jednak nie bo minęło zbyt dużo czasu. Zamyka więc wszystko I otwiera strone logowania.
Baz niczyjej pomocy czyt. ingerencji użytkownika.
Jak wygaszacz ekranu, po jakimś ustalonym czasie włącza jakiś cosie albo wylogowyje userownika z systemu.
Do sedan więc, da się czy nie a jeśli tak to jak to zrobić ?
POzdrawiam