Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Nowe okno w rozmiarze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-student137-
Problem błachy ale nie wiem czemu mi nie chce działać, a chce otowrzyc nowe okno w jakimś rozmiarze, mam coś takeigo:

Kod
echo"<a href='java script:displayWindow('paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa' , width=300, height=200)' >
$nazwa</a>

";
piottro1
Spróbuj tego:
1. dodaj:
  1. <script type="text/javascript">
  2. function popup(){
  3. cuteLittleWindow = window.open("/sciezka_dostępu", "littleWindow", "location=no,scrollbars=1,resizable=1,width=300,height=200,left=200,top=30");
  4. }

2. link:
  1. <a href='java script:popup()' title='jakis_title'>link</a>
-student137-
Nic nie daje, próbowałem róznymi kombinacjami, ale ostatecznie otwiera mi w nowym oknie ale w standardowym rozmiarze
-student137-
juz dalem rade
piottro1
No to może napisz co zastosowałeś.
student137
Właśnie miałem to zrobić. Względem skryptu pańskiego to javascript powinno być razem dlatego nie działał. Po zastosowaniu panskiej opcji mam coś takiego tylko teraz pojawia sie taki klopot ze dla kazdego rekordu otwiera teraz tę samą stronę. na sam blank działą dobrze

Kod
<script type='text/javascript'>
function popup(){
  cuteLittleWindow = window.open('paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa', 'littleWindow', 'location=no,scrollbars=1,resizable=1,width=600,height=600,left=200,top=30');

}
</script>

<a href='java script:popup()' title='tytul'>$nazwa</a>

Kod
echo"<a href='paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa' target='blank'>$nazwa  </td> <td>$paID</a></td></tr>";
czyli po kliknieciu na link wyswietla dobre dane ale jak jak zastosuje ten na samej górze to jak pisałem dla każdego linku wyswietla te same dane.
piottro1
Dla kilku okien można zastosować np:
  1. popup1()

1. popup2()

1. popup3()

jest opcja ustawienia różnych rozmiarów dla każdego okna.

Ten skrypt stosowałem wcześniej i problem rozmiaru okna rozwiązywał dobrze.
student137
Tu chodzi o coś innego, dane pobiera z bazy danych i tak:
Kod
<a href='java script:popup()' title='tytul'>$nazwa</a>
w tym momencie na $nazwa robi się lista uzytkowników i kazdy jest linkiem tylko pojawia się problem bo:

Kod
<script type='text/javascript'>
function popup(){
  cuteLittleWindow = window.open('paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa', 'littleWindow', 'location=no,scrollbars=1,resizable=1,width=600,height=600,left=200,top=30');

}
</script>
powoduje, że adres: paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa nie zamienia sie na adresy wzgledem listy i tak dla kazdego rekordu z $nazwa link przenosi do tego samego adresu(do ostatniej osoby z listy)

czyli mam np coś takiego, $nazwa wyswietla adam, robert, grzegorz zaś paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa jest linkiem

Imię i nazwisko paszport
Adam A1
Robert A2
Gzregorz A3

pod imię i nazwisko są na link, jak klikam na "adam" to popup idzię przez paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa ale dla każdego rekordu w tym przypadku wyswietla
paszport.php?dzial=spism&kto=grzegorz bo paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa a nie po $nazwa, czyli kolejno powinno być =adam, =robert itd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.