Witam,

Niedawno skończyłem pisać pod zlecenie sklep internetowy, jednak zleceniodawca okazał się oszustem i przepadł kontakt. Niestety nie opłaca mi się z nim sądzić dlatego postanowiłem sprzedać to co zostało zrobione za mniej niż połowę rynkowej wartości... lepszy rydz niż nic.

Cały sklep internetowy został napisany z wykorzystaniem Kohana 3.3.1. Zarówno panel admina jak i strona została zrobiona w oparciu o Twitter Bootstrap. W skład całego sklepu wchodzi również skórka MWS Admin, na której działa panel admina (została zakupiona w themeforest.com), wartość rynkowa szablonu to 17$, licencja obejmuje jedną dowolną domenę. Demo możecie znaleźć pod adresem - http://www.youxithemes.com/themes/mws-admin - login i hasło dowolne.

W tej chwili strona działa pod adresem - greckie-smaki.pl. Szablon strony działa pod IE8+, Chrome, Firefox i Safari, wszystko zostało napisane zgodnie ze standardami W3C. Strona również została przygotowana pod kampanie pozycjonujące. Każda strona prezentująca produkt posiada własne tagi jak i opis generowany na podstawie nazwy produktu jaki krótkiego opisu. Do tego są też SEO friendly URL. Strona obsługuje również dwa języki - polski i angielski. To samo tyczy się panelu admina. Panel admina znajduje się pod adresem - greckie-smaki.pl/admin. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to chętnie udzielę konta demo.

Kilka wybranych funkcjonalności sklepu:
- "wielojęzykowość", kod przygotowany do dodania innych języków
- bardzo optymalny i łatwy w rozbudowie kod napisany pod Kohana 3.3.1
- logowanie/rejestracja/edycja profilu użytkowników + obsługa wielu adresów dostawy (w tej chwili strona obsługuje jeden, ale kod jest przygotowany pod wiele, kwestia implementacji)
- po 10 zamówieniach użytkownik dostaje rabat %towy i wszystkie ceny towarów widzi po promocyjnej cenie
- każdy użytkownik ma wgląd do historii swoich zamówień
- zawartość koszyka jest zapamiętywana - po zalogowaniu mamy te towary, które wcześniej dodaliśmy
- każdy produkt może posiadać własną galerię zdjęć i stany magazynowe
- strona kontaktowa z wysyłką email
- konfigurowalna strona główna - WYSIWYG
- automatycznie wybierana darmowa wysyłka jeśli zawartość koszyka przekroczy 40PLN

Panel admina:
- "wielojęzykowość", kod przygotowany do dodania innych języków
- bardzo optymalny i łatwy w rozbudowie kod napisany pod Kohana 3.3.1
- zarządzanie produktami:
    - dodawanie/edycja/powielanie/grupowanie/usuwanie
    - ikona
    - galeria zdjęć
    - nazwa, opis krótki, opis długi
    - cena
    - widoczność w sklepie
    - kategoria

- ustawienia strony:
    - tytuł, tagi, opis strony z podziałem na języki
    - Google Analytics
    - maksymalna szerokość, wysokość ikony i zdjęcia produktu
    - domyślna ikona produktu (gdy np. dany produkt jej nie posiada lub ma, ale np. ktoś usunął z serwera)

- opcje dostawy:
    - możliwość sortowania priorytetu opcji dostawy (ta, która jest wyżej będzie proponowana jako pierwsza)
    - możliwość wyłączenia danej opcji dostawy w sklepie (np. danego dnia możemy wyłączyć możliwość dowozu do domu)
    - gdy user wybierze odbiór w sklepie to proponowana jest godzina odbioru (system obsługuje również godzinę otwarcia lokalu)
    - cały kod jest przystosowany do dodania kolejnych opcji dostawy (wystarczy dodać je do bazy danych)

- zarządzanie userami
- zarządzanie kategoriami:
    - dodawanie/edycja/usuwanie kategorii
    - sortowanie (drag n drop)
    - kategoria "Wszystkie", gdzie są wszystkie towary lub te, które nie mają żadnej przypisanej kategorii

- zarządzanie zamówieniami:
    - możliwość ustawienia jednego z trzech statusów - zrealizowane / w trakcie realizacji / przyjęte (kod przygotowany na kolejne statusy, wystarczy zmienić ENUM w bazie danych)
    - wszystkie dane o składającym zamówienie
    - podział na koszt dostawy, całkowita wartość wszystkich towarów i wartość zamówienia
    - po zmianie statusu na "zrealizowane" pomniejszane są stany magazynowe zamówionych towarów
    - w przypadku np. jeśli doszło do sytuacji, gdzie wpadło zamówienie na 3 sztuki, a wtedy danego towaru było 5, ale później zrealizowane zostało zamówienie na 4 sztuki (zostaje w takim razie 1 sztuka, a jest zamówienie na 3) jest stosowny komunikat o danej sytuacji z prośbą o zwiększenie stanów magazynowych danego towaru

Do tego pewnie jeszcze inne opcje o których zapomniałem. Podsumowując - jeśli ktoś jest wstępnie zainteresowany kupnem tego skryptu (mogę wyzbyć się do niego praw autorskich) to przekażę konto do panelu admina oraz chętnie wyślę próbkę kodu. Zapewniam, że kod jest dobrze udokumentowany i przede wszystkim czytelny. Nie stosowałem żadnych udziwnień. Model, kontroler, widok, biblioteka, mapper i kilka interfejsów. Co do ceny - wiem, że nie dostanę tyle ile miał mi zapłacić zleceniodawca - 2500 PLN - dlatego chciałbym chociaż część straconych pieniędzy odzyskać. Tak więc cena jaka mnie interesuje to 800 złotych (do ew. negocjacji). Szablon w całości robiłem ja, tak więc szczęśliwemu nabywcy dołączę plik psd do paczki.

Jeśli na kupno zdecyduje się ktoś, kto nie potrafi programować, a chce stworzyć własny sklep internetowy to jak najbardziej jestem w stanie przystosować do jego potrzeb cały sklep. Dzięki temu za grosze kupujesz silnik, a płacisz za drobne modyfikacje, które ewentualnie mogą Cię interesować smile.gif

Zapraszam do kontaktu - mateusz@duner.pl