barteknasi
8.10.2013, 06:07:41
Witam.
Macie może takie przypadki że aplikacja CakePHP, niespodziewanie zrywa sesję? przykładowo zalogowany użytkownik musi się logować po kilku kliknięciach?
jeżeli tak to jak sobie z tym radzicie?
nie mogę tego rozgryźć i nie daje mi spokoju, nie zdarza mi się to często - ale jednak przytrafiło, i śledzenie whitespace, zmiana ustawień sesji – mam wrażenie że nic to nie daje. I nie koniecznie chodzi o ajax czy JsHelpera, ktoś miał podobny przypadek?
freemp3
8.10.2013, 07:22:53
Sprawdzałeś po ilu przeskokach lub po jakim czasie sesja wygasa? W jakim miejscu serwisu był użytkownik w momencie wygaśnięcia sesji, z jakiej podstrony przyszedł, jakie były zmienne środowiskowe? Być może gdzieś w kodzie jest funkcja, która czyści sesjie jeśli zostaną spełnione jakieś warunki.
kicaj
8.10.2013, 17:07:52
barteknasi
9.10.2013, 15:57:05
znaczy że nie mieliście takiego przypadku.
ustawiania autorenegocjacji czy inne nie mają wpływu, o funkcji resetującej sesję wiedziałbym - nie jestem pierwszakiem w tym frameworku, trudno mi to wysledzić i zastanawiam się czy przypadkiem nie mam do czynienia z jakimś warunkiem środowiskowym... na serwerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.