Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX][PHP] Kupon
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, potrzebuję zrobić kupon taki jak tutaj: https://pl.betclic.com/multiplex (pojawia się po kliknięciu w jakiś kurs) jeżeli jest jakiś gotowiec itd, to prosiłbym o jakiś link, a jeśli nie to jakieś wskazówki jak się za to zabrać, jak zapisywać tą listę meczy w kuponie itp.

Dzięki z góry
pedro84
Ale jaki kupon? Tak właściwie to o co Ci chodzi?
miras
Czego nie zrozumiałeś?
pedro84
O jaki kupon Ci chodzi i co przezeń rozumiesz.
miras
Chodzi mi o ten kupon, który wyświetla się po prawej stronie po kliknięciu w jakiś kurs w linku podanym w pierwszym poście..
PrinceOfPersia
zrób lepiej screena i zaznacz w paincie czerwonym kółkiem o który element chodzi...

ale znając życie i tak pewnie zrobisz to łatwo w HTML i JS/jQuery, cokolwiek by to nie było.
nospor
No iczego niee wiesz jak zrobic? To okienko z "kuponem"? Przeciez to jest zwykly DIV, ktory jest pokazywany/chowany w zaleznosci czy kliknales na kurs czy nie.
miras
Tak, to tak, ale jeżeli kliknie się w jesze jeden kurs to wtedy dodaje się jeszcze jeden mecz do tego samego kuponu.. ogólnie ciężko mi się za to zabrać..
nospor
No to skolei jest zwykle dynamiczne dodawanie np. divow do danego diva. Zainteresuj sie biblioteką jQuery i takie operacje będą banalne, choc i w samym czystym js to tez wcale trudne nie jest.
miras
a konkretniej o czym musiałbym poczytać? żebym nie musiał całego tutoriala przerabiać ;>
nospor
http://api.jquery.com/append/
miras
ok, pokazywanie / chowanie diva sobie poradziłem..

1. <script type="text/javascript">
  2. function pokaz(diw){
  3. $("#"+diw).show();
  4. }
  5. </script>

tylko teraz nie wiem jak rozwiązać to, że jeżeli kliknie się pierwszy raz w kurs to wyskakuje te cale "okienko" kuponu, a jak się kliknie następne razy to juz normalnie tylko dodaje mecze, jak to najlepiej sprawdzac ?
nospor
Ale nic nie musisz sprawdzac. Przeciez dodawanie meczu mozesz robic rownie dobrze w funkcji pokaz(). Nic zlego sie nie stanie, gdy .show() wykonasz kilka razy na otwartym divie.
miras
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale przy każdym wywołanym meczu mam wywoływać ramkę kuponu tak?
nospor
Tak, nic zlego sie nie stanie. Wkoncu jest tam zwykly show() i nic wiecej. Oczywiscie mozesz juz sprawdzac czy ta ramka jest czy nie, ale nie chce ci tu motac IFami, bo i tak widze masz problemy wink.gif
miras
teraz wszystko jasne wink.gif dzięki wielkie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.