Mam mały problem odnośnie stronicowania na stronie. Problem tkwi w tym, kiedy wynik zwraca 0 pojawia mi się zakładka "Następna", a powinno się nie pojawiać.
Poniżej przedstawiam Wam kod. Szukałem błędu, ale niestety nie potrafię go znależć.
Proszę o pomoc
$pokaz = $_GET['pokaz']; if($_GET['przeszukaj']=="Szukaj"): { $pokaz = $_GET['pokaz']; if ($_GET['page']!="") $str=urldecode($pokaz); else $str = iconv("utf8","iso-8859-2", $pokaz); $pokaz=$str; $sql = "select COUNT(*) from kody_pocztowe WHERE wojewodztwo='$pokaz' or powiat='$pokaz' or miasta='$pokaz' "; $wykonaj1 = mysql_query($sql); list($wszystkich)=mysql_fetch_row($wykonaj1); $page = $_GET['page']; if ($page == "") $page="1"; $poprzenia = $page -1; $nastepna = $page +1; $ile="15"; $podstron = ceil($wszystkich/$ile); $sql="select * from kody_pocztowe WHERE wojewodztwo='$pokaz' or powiat='$pokaz' or miasta='$pokaz' limit ".(($page-1)*$ile).",".$ile; $result=mysql_query($sql);?> <? $i = 1; { ; } else { } {$i++; ?> <div style="border-bottom: 1px dashed #D3D0AF;margin: 10px;height:50px;text-align: left;padding: 10px "> <? $str=''.$row['id'].'-'.$row['miasta'].'';?> </div> <? } } endif; ?> <div class="pagerDB"> <span class="pagerDB-list"><? // odnośnik na poprzednią stronę if($page != 1){ echo('<a style="text-decoration:none" href="szukaj.php?page='.$poprzenia.'&pokaz='.$pokaz.'&przeszukaj=Szukaj">Poprzednia </a>'); } // pętla for za pomocą której wyświetlamy odnośniki do poszczególnych stron echo(' <a style="text-decoration:none" class="pagerDB-next active" href="szukaj.php?page='.$i.'&pokaz='.$pokaz.'&przeszukaj=Szukaj"> '.$i.'</a> '); } // odnośnik na następną stronę if($page != $podstron){ echo('<a style="text-decoration:none" href="szukaj.php?page='.$nastepna.'&pokaz='.$pokaz.'&przeszukaj=Szukaj"> Następna</a>'); } ################################################################################ ?>