Chciałem zamontować na mojej stronie informację o statusie serwera, oraz liczbie klientów podłączonych.
Znalazłem na forum teamspeaka kod php, który ma taką funkcję umożliwić.
<?php /** * @name Display TS3 Status and Clientcount * @author SilentStorm */ date_default_timezone_set("Europe/London"); require_once("./libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php"); TeamSpeak3::init(); $status = "offline"; $count = 0; $max = 0; try { $ts3 = TeamSpeak3::factory("serverquery://<QUERY_USER>:<PASSWORD>@<SERVER_NAME_OR_IP>:<QUERY_PORT>/?server_port=<TS3_VOICE_PORT>&use_offline_as_virtual=1&no_query_clients=1"); $status = $ts3->getProperty("virtualserver_status"); $count = $ts3->getProperty("virtualserver_clientsonline") - $ts3->getProperty("virtualserver_queryclientsonline"); $max = $ts3->getProperty("virtualserver_maxclients"); } catch (Exception $e) { echo '<div style="background-color:red; color:white; display:block; font-weight:bold;">QueryError: ' . $e->getCode() . ' ' . $e->getMessage() . '</div>'; } echo '<span class="ts3status">TS3 Server Status: ' . $status . '</span><br/><span class="ts3_clientcount">Clients online: ' . $count . '/' . $max . '</span>'; ?>
Otrzymałem taki błąd - http://ts-team.pl/ts3status.php
Poszperałem na google, wyczytałem coś tylko na temat innych silników, jakiś problem z nazwą hosta.
Czym jest to spowodowane i jak to naprawić?
Próbowałem zmieniać IP w kodzie na 127.0.0.1, ip cyfrowe oraz nazwe hosta, z takim samym efektem jak powyższy.