Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]QueryError: 0 invalid URI supplied
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Arytmia
Witam.
Chciałem zamontować na mojej stronie informację o statusie serwera, oraz liczbie klientów podłączonych.
Znalazłem na forum teamspeaka kod php, który ma taką funkcję umożliwić.

1. <?php
  2. /**
  3.  * @name Display TS3 Status and Clientcount
  4.  * @author SilentStorm
  5.  */
  6.  
  7. date_default_timezone_set("Europe/London");
  8. require_once("./libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php");
  9. TeamSpeak3::init();
  10.  
  11. header('Content-Type: text/html; charset=utf8');
  12.  
  13. $status = "offline";
  14. $count = 0;
  15. $max = 0;
  16.  
  17. try {
  18. $ts3 = TeamSpeak3::factory("serverquery://<QUERY_USER>:<PASSWORD>@<SERVER_NAME_OR_IP>:<QUERY_PORT>/?server_port=<TS3_VOICE_PORT>&use_offline_as_virtual=1&no_query_clients=1");
  19. $status = $ts3->getProperty("virtualserver_status");
  20. $count = $ts3->getProperty("virtualserver_clientsonline") - $ts3->getProperty("virtualserver_queryclientsonline");
  21. $max = $ts3->getProperty("virtualserver_maxclients");
  22. }
  23. catch (Exception $e) {
  24. echo '<div style="background-color:red; color:white; display:block; font-weight:bold;">QueryError: ' . $e->getCode() . ' ' . $e->getMessage() . '</div>';
  25. }
  26. echo '<span class="ts3status">TS3 Server Status: ' . $status . '</span><br/><span class="ts3_clientcount">Clients online: ' . $count . '/' . $max . '</span>';
  27.  
  28. ?>

Otrzymałem taki błąd - http://ts-team.pl/ts3status.php
Poszperałem na google, wyczytałem coś tylko na temat innych silników, jakiś problem z nazwą hosta.
Czym jest to spowodowane i jak to naprawić?
Próbowałem zmieniać IP w kodzie na 127.0.0.1, ip cyfrowe oraz nazwe hosta, z takim samym efektem jak powyższy.
nospor
No ale wpisales tu poprawne wartosc $ts3 = TeamSpeak3::factory("serverquery://<QUERY_USER>:<PASSWORD>@<SERVER_NAME_OR_IP>:<QUERY_PORT>/?server_port=<TS3_VOICE_PORT>&use_offline_as_virtual=1&no_query_clients=1")
?
Bez < oraz bez >
Arytmia
Ehh. Jednak umiejętność czytania raczkuje. Zapomniałem usunąć symboli "<" oraz ">".
Wciąż otrzymuje błąd, jednakże jest to chyba spowodowane przeładowaniem mojej maszyny. Spróbuje ją zrestartować.
Dziękuje za odpowiedź.
nospor
Zrobilbym tak: facepalmxd.gif ale nie zrobie, bo kazdemu sie czasem zdarza walnac taki blad wink.gif
Arytmia
Udało się smile.gif Dziękuje ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.