Pomogłeś lecz stanąłem na pewnym etapie którego nie potrafię ugryźć, a mianowicie. Użytkownik może wyszukać wszystko po rożnych parametrach tzn: państwo, miasto, kod pocztowy, rodzaj ładunku, id ogłoszenia, nazwa firmy. Problem w tym że jak użytkownik wybierze obojętnie co i tak ma mu pokazać wszystko co jest połączone z tym typem. Nie wiem jak to dokładnie opisać ale się postaram.
użytkownik wybiera wszystko co jest możliwe czyli państwo - miejscowość - kod pocztowy - państwoSecond - miejscowośćSecond - kodpocztowySecond -
nazwa firmy - id ogłoszenia - rodzaj ładunku
Wyświetla mu się 1 ogłoszenie.
Potem próbuje po samych państwach też pokazało mu ogłoszenia tylko z wybranych państw lecz wyświetliło wszystkie informacje jak w przykładnie poniżej.
Potem chciałbym aby jak wybierze samą nazwę firmy , id ogłoszenia lub rodzaj ładunku wyświetlało się też wszystko związane z tym wyborem.
Aktualny przykład działa tylko dla państwo - miejscowość - kod pocztowy - państwoSecond - miejscowośćSecond - kodpocztowySecond nie wiem jak to połączyć żeby działało też jak wybierze się samo nazwa firmy - id ogłoszenia - rodzaj ładunku lub jak będzie chciał wybrać wszystko razem. Nie chce tworzyć ton kodu to zamienników if else if else. Najgorsze jest to że są 3 rodzaje tabel w bazie do których trzeba sie zwrócić i nie wiem jak to połączyć...
Może jakoś mnie nakierujecie mogę pisać głupoty ale robię to już 7h i zmęczyłem oczy... Dzięki za odp.
if(isSet($_POST['search'])) { echo'Wyniki wyszukiwania :'; if (!empty($_POST['searchCountry'])) $wh[] = "cargoCountry = '$_POST[searchCountry]' ";
if (!empty($_POST['searchPlace'])) $wh[] = "cargoPlace = '$_POST[searchPlace]' ";
if (!empty($_POST['searchCode'])) $wh[] = "cargoCode = '$_POST[searchCode]' ";
if (!empty($_POST['searchCountrySecond'])) $wh[] = "cargoCountrySecond = '$_POST[searchCountrySecond]'";
if (!empty($_POST['searchPlaceSecond'])) $wh[] = "cargoPlaceSecond = '$_POST[searchPlaceSecond]' ";
if (!empty($_POST['searchCodeSecond'])) $wh[] = "cargoCodeSecond = '$_POST[searchCodeSecond]'";
if (!empty($_POST['searchNoticeID'])) $wh[] = "id = '$_POST[searchNoticeID] '";
//if (!empty($_POST['searchCargoType']))
// $wh1[] = "cargoCargoType = '$_POST[searchCargoType]'";
//if (!empty($_POST['searchCname']))
//$wh2[] = "cname = '%{$_POST[searchCname]}%'";
$where = 'where '.implode(' and ', $wh); else
$where = '';
//if (!empty($wh1))
//$whereSecond = 'where '.implode(' and ', $wh1);
//else
//$whereSecond = '';
//if (!empty($wh2))
//$whereThird = 'where '.implode(' and ', $wh2);
//else
//$whereThird = '';
if(empty($_POST['searchCountry']) && empty($_POST['searchPlace']) && empty($_POST['searchCode']) && empty($_POST['searchCountrySecond']) && empty($_POST['searchPlaceSecond']) && empty($_POST['searchCodeSecond']) && empty($_POST['searchNoticeID']) && empty($_POST['searchCargoType']) && empty($_POST['searchCname'])) { die('Podstawą wyszukiwania jest podanie państwa startu oraz państwa docelowego lub id ogłoszenia bądź nazwy firmy.'); }else {
$sql = 'select * from cargoAdd '.$where;
// if(!empty($wh1))
//$sqlSecond = 'select * from cargoAddInfo '.$whereSecond;
//if(!empty($wh2))
//$sqlThird = 'select * from user '.$whereThird;
echo'Znaleziono: '.$obAmount.' ogłoszeń<br /><br />'; for($x=0;$x<$obAmount;$x++)
{
$row2 = $row['id'];
$row3 = $row['userID'];
$question = mysql_query("SELECT * FROM cargoAddInfo WHERE uniqID = '$row2' "); $question2 = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE id_log = '$row3' "); echo $row['cargoCountry']."<br />".$row['cargoPlace']."<br />".$row['cargoCode']."<br />".$row['cargoDatetime']."<br />". $row['cargoCountrySecond']."<br />".$row['cargoPlaceSecond']."<br />".$row['cargoCodeSecond']."<br />".$row['cargoDatetimeSecond']."<br />".
$rowSecond['uniqID']."<br />".$rowSecond['cargoTypeBuild']."<br />".$rowSecond['cargoCargo']."<br />".$rowSecond['cargoLoadCargo']."<br />".$rowSecond['cargoBid']."<br />".
$rowSecond['cargoCurrency']."<br />".$rowSecond['cargoCheckCargo']."<br />".$rowSecond['cargoWidth']."<br />".$rowSecond['cargoHeight']."<br />".$rowSecond['cargoVolume']."<br />".
$rowSecond['cargoLoadType']."<br />".$rowSecond['cargoCargoType']."<br />".$rowSecond['cargoWhat1']."<br />".$rowSecond['cargoWhat2']."<br />".$rowSecond['cargoWhat3']."<br />".$rowSecond['cargoWhat4']."<br />".
$rowSecond['cargoWhat5']."<br />".$rowSecond['cargoWhat6']."<br />".$rowSecond['cargoWhat7']."<br />".$rowSecond['cargoWhat8']."<br />".$rowSecond['cargoText']."<br />".$rowThird['cname'];
}
}
}
?