Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z obrazkami na WAMP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
CRAG
Witam mam pewien problem, ponieważ mam stworzony skrypt na wczytywanie obrazka na serwer za pomocą strony. Użytkownik wybiera obrazek i wysyła na serwer. Skrypt ten jest na pewno poprawny, gdyż na zwykłych serwerach obrazki bez problemu są przesyłane na serwer.

Problem jest, gdy używam WAMP'a albo XAMPP'a, ponieważ próbuje wczytać obrazki ale wyświetla mi błędy tam gdzie wywołują się funkcje odnośnie obrazka:
move_upload_file
imagecreatefromjpeg
imagesx
imagesy
imagecopyresampled
imagejpeg
imagedestroy

Błąd funkcji move_upload_file
Warning: move_uploaded_file(photo_user/dscf185919:20:34_25.11.2013.JPG): failed to open stream: Invalid argument in C:\wamp\www\public_html\upload_photo.php on line 60
katalog photo_user jest w katalogu C:\wam\www\public_html

Czy możliwe jest to, że WAMP i XAMPP nie mają potrzebnych bibliotek do tego albo mają inne wymagania odnośnie tych funkcji?
werdan
Wklej, jak mozesz, kawałek kodu. Głownie okolice linii 60 biggrin.gif

CRAG
Udało mi się jednak rozwiązać problem niedawno. Poprostu był problem ze ścieżkami a dopisywałem daty do nazwy plików, żeby nie nadpisywał i data była źle sformatowała zawierała znaki takie jak ":", których WAMP i XAMPP nie akceptuje a inne serwery tak. Szkoda tylko że zrobiłem tyle szumu o zwykłe przeformatowanie daty zmieniłem z 'H:i:s_d.m.Y' na 'Hi_dmY' i teraz wszystko działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.