poadi
1.11.2004, 23:18:04
Pojecie na temat php jako takie mam, ale nie zajmuje sie tym na codzien wiec zrozumcie.. Wiem ze to jest banalnie proste :]
Chodzi mi o skrypt pobierajacy info o stanie serwera. Ma sprawdzac czy serwer jest online czy tez nie. Jesli serwer nie odpowiada (timeout) skrypt powinien wyswietlic dany napis np offline i analogicznie jesli jest online to przy okazji wyswietla dany ping.
Nie wiem jak do tego sie zabrac, dawno php nie widzialem na oczy :]
TIA
poadi
2.11.2004, 00:37:13
hmm troche znalazlem ale chodzi mi o najprostszy skrypt z wykorzystaniem ping. Dodatkowo w grę nei wchodzą: shell_exec, curl_init, curl_exec, passthru, system() bo zostaly wylaczone ze wzgledu na bezpieczenstwo.
bregovic
2.11.2004, 00:39:57
To jak ty sobie wyobrażasz wykorzystanie ping, bez możliwości wykonania poleceń systemowych? Bo bez zewnetrznych programów to raczej dobrych rezultatów nie otrzymasz...
poadi
2.11.2004, 00:44:09
moze jest jakas inna droga a jesli nie ma to ostatecznie moge pokombinowac z wyslaniem pliku na jakis inny serwer i zlinkowaniem go.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.