Hej,

Wygenerowałem liste danych pobieranych z bazy. Zaistniała jednak potrzeba żeby z utworzonej listy można było wybierać pozycje i zapisywać do pliku/lub na ekran - wybrałem opcję ... do pliku smile.gif

I teraz zastanawiam się czy w php można to zrobić w inny sposób niz sobie wymyśliłem. Bo z pozoru ten banalny problem postawił mnie pod ścianę i powiedział "poddaj się" a nie mam zamiaru smile.gif

Otóż w czasie generowania listy dane pobierane z bazy wrzucę do formularza (inputy) w którym dodam radio buttony i zaznaczając je będę sygnalizował, że te właśnie są mi potrzebne.
Teoretycznie powinno zadziałać ale ... no właśnie podczas generowania listy, każda informacja pobierana z bazy ($costam['dana']). w kolejnym odczycie zastępowana jest przez nową. W chwili gdy zarządam utworzenia nowego zestawienia najprawdopodobniej dostane tylko ostatnią znienną $costam['dana']w związku z czym pomyślałem, najprościej byłoby utworzyć array/tablicę i zapisać tylko numery rekordów które potem na podstawie array'a/tablicy pobrać z bazy.

Czy dobrze kombinuję questionmark.gif smile.gif
A może jest na to jakieś inne, prostsze rozwiązanie questionmark.gif smile.gif