Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ocena serwisu internetowego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ber32
Witam chciałem prosić was o opinię w sprawie nowego projektu jaki zamierzam wdrożyć w życie.
Jest to usługa wymiany sms na gotówkę. Interesuje mnie wszystko co do pomysłu po regulacje prawne i funkcjonowanie samej strony, może ktoś robił coś podobnego i spotkał się z jakimiś problemami wynikającymi z przepisów prawnych lub tym podobnych. Serwis jest w pełni działający lecz jeszcze nie uruchomiony. Można pobawić się w wysyłając sms próbnego i zobaczyć jak to działa na nr: 70068 kwota zaczyna się od 0,50gr. oneeyedsmiley02.png
Oczywiście najpierw proszę się zarejestrować lub skorzystać z konta demo:

Login : demo
Hasło : demo
e-mail dla sms to demo@demo.pl.

Gdzie stronka ----> http://www.chajsoprzelewator.pl/

Z tym że na konto demo nie zostanie wysłane powiadomienie o płatności.
Chciałbym też wiedzieć, czy pomysł jest trafiony czy też nie.
Dużo moich znajomych ma sporo środków na swoich telefonach ze względu na comiesięczne doładowania i nie wykorzystanie całej kwoty. Jest to pomnażane co miesiąc i po pewnym czasie uzbiera się spora kwota. Można tę kwotę przeznaczyć na następne doładowanie lub jakąś imprezkę Lkingsmiley.png wypłacając zgromadzone środki przez
Hajsoprzelewator.
Będę wdzięczny za każdą opinię .

Adam
pyro
Kiedyś miałem właśnie sprawdzić czy coś takiego istnieje i w końcu o tym zapomniałem i sprawdziłem teraz.

Istnieją takie strony, które dużo lepiej wyglądają i są lepiej zbudowane, a jeżeli podane stawki są takimi, jakie mają już zostać, to całkiem śmieszny żarcik.

Co do kwestii prawnych się nie wypowiadam, bo się nie znam.
widmo_91
Odnośnie rejestracji to:
1. Przeładowanie strony i wpisywanie danych za każdym razem od nowa to 20 wiek.
2. Po wprowadzeniu wszystkich danych dostaję komunikat ,,Wprowadź dane!" który nie wiele mi mówi.
3. Przechodzi login i hasło 1 znakowe.
4. Kod zabezpieczający w postaci tekstu to jedna z większych głupot jakie widziałem!

Ten komunikat:
Strona została wygenerowana w 0.017 sek.
jest nie potrzebny dla użytkowników.

Wypłata środków w zakładce wpłaty.

Grafika brzydka tongue.gif

Ogólnie zamysł dobry bo sam kiedyś miałem ten problem ze środkami na koncie, jednak prowizja zniechęca.

ber32
Cytat
pyro Istnieją takie strony, które dużo lepiej wyglądają i są lepiej zbudowane

Proszę podaj linki bo nie widziałem takiej strony, która by oferowała taką usługę.

Cytat
widmo_91 Wypłata środków w zakładce wpłaty.

w zakładce wpłaty gromadzisz środki które potem wypłacasz i od tego momentu leci termin wypłaty środków dlatego tak to zapisałem jeżeli wprowadza w błąd to poprawię.

Prowizje niestety taki pozostaną może na jakiś czas.
Nie mam wpływu na wysokość jak na razie.
widmo_91
Cytat(ber32 @ 30.12.2013, 16:29:48 ) *
w zakładce wpłaty gromadzisz środki które potem wypłacasz i od tego momentu leci termin wypłaty środków dlatego tak to zapisałem jeżeli wprowadza w błąd to poprawię.

Zakładka Wypłaty powinna się nazywać Historia Wypłat.
Wpłaty to powinna być Historia Wpłat bez możliwości bezpośredniego wypłacenia z tej podstrony.
A Wypłaty to powinna być zakładka gdzie powinno być pole tekstowe na wpisanie sumy do wypłaty a nie wypłata tylko sum wpłaconych.
pyro
Cytat(ber32 @ 30.12.2013, 16:29:48 ) *
Proszę podaj linki bo nie widziałem takiej strony, która by oferowała taką usługę.

Poziom trudu: 0%
Efekt trudu: ~100%

http://bit.ly/1kVCRt3
ber32
Cytat
Zakładka Wypłaty powinna się nazywać Historia Wypłat.

Zmienie
Cytat
A Wypłaty to powinna być zakładka gdzie powinno być pole tekstowe na wpisanie sumy do wypłaty a nie wypłata tylko sum wpłaconych.

Na razie niechcę wprowadzać pola tekstowego uważam że taki sposób działania jest wygodniejszy dla użytkownika. zaznacza
  1. all
i wypłaca. oneeyedsmiley02.png

Cytat
pyro

Dzięki ! jak robiłem rozeznanie to takich serwisów nie znalazłem. maj 2013 ohno-smiley.gif
pyro
Ciągle w cytat ;p ?

"pyro" - Paulo Coelho biggrin.gif
PrinceOfPersia
nie wiem, która forma jest poprawna (w końcu to slangowe słowo), ale jeszcze nie spotkałem się ze słowem chajs pisanym przez ch...
ber32
A gdzie jest pisany przez ch
chyba nie myślisz o domenie zaraz dzwonie do
prof Jan Miodek oneeyedsmiley02.png

Cytat
2. Po wprowadzeniu wszystkich danych dostaję komunikat ,,Wprowadź dane!" który nie wiele mi mówi.
3. Przechodzi login i hasło 1 znakowe.
4. Kod zabezpieczający w postaci tekstu to jedna z większych głupot jakie widziałem!

Poprawione tx oneeyedsmiley02.png
markonix
Cytat(ber32 @ 30.12.2013, 15:56:52 ) *
Interesuje mnie wszystko co do pomysłu po regulacje prawne.

Po pierwsze to korzystasz z jakiegoś operatora usług SMS więc zanim zacząłeś tworzyć ten serwis najprościej było ich spytać.
Kiedyś przy luźnej rozmowie z ciekawości o to pytałem i odpowiedź była negatywna.

Sam pomysł na biznes prosty, ale w żaden sposób nie bierze pod uwagę oszustw "telekomunikacyjnych".

Sama strona wygląda okropnie, myślałem, że mam zablokowane jakieś skrypty i dlatego ale nie.. strona po prostu tak wygląda.
phpion
Idea całkiem ciekawa, ale czy zgodna z prawem? Nie wiem - musiałbyś udać się do prawnika.

Z uwag:
1. Wygląd faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Przez sam wygląd strony można zyskać/stracić zaufanie.
2. http://www.chajsoprzelewator.pl/images/cha...or_wyplaty.jpeg - ujemny czas generowania strony?
3. Zapis w regulaminie:
Cytat
3. Administracja dokonuje wypłaty na zlecenie użytkownika lub w trakcie usunięcia konta, w tym jednak przypadku będzie dodatkowo pobrana opłata za wykonanie przelewu. [...]

4. Administrator może usunąć konto bez podania przyczyny, z zachowaniem punkt 3. regulaminu!

Jak dla mnie to mina. Rejestruję sobie konto, przelewam powiedzmy 50 zł. W tym momencie admin stwierdza "Usunę mu konto!". Usuwa je i pobiera opłatę za wykonanie przelewu w wysokości 50 zł (nigdzie nie jest to doprecyzowane). Wszystko zgodne z regulaminem, który zaakceptowałem podczas rejestracji.

Tam samo punkt:
Cytat
9. Wpisywane dane w Hajsoprzelewator nie mogą powodować błędów w działaniu serwisu, lub powodować utrudnienia innym użytkownikom, a także wpływać na wysokość wpłat i wypłat itp. jeżeli administracja stwierdzi taki fakt, to będzie miało miejsce, wykonanie punktu 4. regulaminu.

Czyżbyś powątpiewał w zabezpieczenia serwisu? Poza tym znowu: admin może usunąć moje konto ot tak i nałożyć opłatę za przelew w wysokości zgromadzonych przeze mnie środków.
ber32
Cytat
Kiedyś przy luźnej rozmowie z ciekawości o to pytałem i odpowiedź była negatywna.

Jaki operator i co znaczy negatywna. ? ohno-smiley.gif

Cytat
Sam pomysł na biznes prosty, ale w żaden sposób nie bierze pod uwagę oszustw "telekomunikacyjnych".

Z kąd wiesz ? ohno-smiley.gif

Jakich oszustw ? ohno-smiley.gif

Cytat
Sama strona wygląda okropnie, myślałem, że mam zablokowane jakieś skrypty i dlatego ale nie.. strona po prostu tak wygląda.

phpion
Cytat
1. Wygląd faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Przez sam wygląd strony można zyskać/stracić zaufanie.

Wygląd będę udoskonalał jak wszystko będzie miało ruszyć. Na razie nie.

Cytat
3. Zapis w regulaminie:

Faktycznie wprowadza w błąd -- Zmienię.

Cytat
Czyżbyś powątpiewał w zabezpieczenia serwisu?

Zabezpieczenia są dość dobre tak myślę. Może będą jeszcze lepsze ssl.
Ale może znaleźć się jakaś zabłąkana owca, która na gwałt potrzebuje wyrwać dziurę w płocie i wejść na pastwisko. No i dla takich owieczek będzie Ban i likwidacja konta, jak wszystko ruszy.

Cytat

Za szybko się wczytuje
microtime(), nie nadąża oneeyedsmiley02.png
Turson
Rejestruję się, podaję zły kod captcha i... info, że zły kod i tyle. Od nowa muszę wejść w rejestrację i wpisywać wszystko od nowa. Where's logic?

Co do samego kodu strony. Czemu tytuł, css, js itd. masz w sekcji body?

Wchodzę w "przywróć hasło" podaję jakiegoś maila, kodu nie podaję, klikam dalej i info o złym kodzie plus... "342" w lewym górnym rogu questionmark.gif

Maila w kontakcie można wysłać bez treści.

Cytat
A gdzie jest pisany przez ch

Domena przez ch title przez h

Szablon tak tandetny, że aż strach
ber32
Cytat
Rejestruję się, podaję zły kod captcha i... info, że zły kod i tyle. Od nowa muszę wejść w rejestrację i wpisywać wszystko od nowa. Where's logic?

Co do samego kodu strony. Czemu tytuł, css, js itd. masz w sekcji body?

Wchodzę w "przywróć hasło" podaję jakiegoś maila, kodu nie podaję, klikam dalej i info o złym kodzie plus... "342" w lewym górnym rogu questionmark.gif

Rejestracja poprawiona

Sekcja body poprawiona

Przywróć hasło poprawione

Logowanie poprawione .

Może jeszcze jakieś propozycje !.
Turson
Przypomnienie hasła - zły kod nie pokazuje nam formularza
ber32
Poprawie w wolnym czasie tx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.