Jedna z moich wordpressowych stron ma kłopot z jedną z wtyczek. Wszystko działa, ale muli jak sto nieszczęść i zapytania trwają długie sekundy. Wtyczki niestety nie mogę wyłączyć ani wymienić, pozostaje dociec, co jest nie tak. Query Monitor zlokalizował nieszczęsną wtyczkę i informuje po zapytaniu "DESCRIBE IF" iż:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'IF' at line 1
Wadliwy ponoć kod wygląda tak:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `".$table_prefix."attendance_list` ( `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `post` int(10) UNSIGNED NOT NULL, `user` int(10) UNSIGNED NOT NULL, `vote` int(10) UNSIGNED NOT NULL, `date` int(10) UNSIGNED NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`), KEY `post` (`post`,`user`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1
Mykam po html i css, na php i mysql niespecjalnie się znam. Poguglałem sporo, ale nie dociekłem.
Będę ogromnie wdzięczny, jeśli ktoś rzuciłby na to okiem i ewentualnie wskazał, co jest nie tak.