Mam spory problem z 'zaprogramowaniem' strony, aby ODPOWIEDNIO robiła następującą rzecz:
Do tabeli (bazy danych) dodawany jest element z wartością z datą PRZYSZŁĄ -> gdy minie ta data, cały rekord znika z tabeli.
Tutaj skrócony kod oraz moje solucje które 'próbowałem' stosować.
// Na start zliczam elementy, by 'obliczyć' ilość stron (do paginacji) $sql = "SELECT COUNT(*) FROM list WHERE visibility='visible'"; $sql2 = "SELECT /* JAKIEŚ WARTOŚCI */ FROM list WHERE visibility='visible' ORDER BY signup LIMIT $offset, $rowsperpage"; // TUTAJ ZAWARTOŚĆ TABELI }
No i teraz tak. Ja osobiście próbowałem to zrobić w ten sposób, że przerabiałem tak while:
}}
Ta metoda jednak jest zupełnie beznadziejna, bo raz - niby wyniki 'stare' się już nie pokazały, ale nadal ilość stron pozostawała taka sama. A dwa - wyników fizycznie też tam już nie było, ale nadal zajmowały swoje pola - funkcja while nadal je 'wyrzucała', ale dopiero if ich nie wyświetlało.
Zmiennych zdefiniowanych później też nie mogę użyć na początku kodu, więc nie mam pojęcia jak to zrobić już w ogóle. Jestem w kropce.
Błagam o pomoc