Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript]js wstrzykniecie css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martex
nie chce reagowac a potrzebuje tylko w ie7 style zmienic na jednej stronie nie globalnie
co tu jest nie tak questionmark.gif

js dla ie 7 wyglada tak
  1. $(document).ready(function(){
  2. $(function() {
  3. $("#background_hide").each(function() {
  4. $(this).css('zIndex', '0 !important');
  5.  
  6. });
  7. });
  8. });

w html lladuje go tak
<!--[if IE 7]>
<script src="/js/PIE/PIE_IE678.js"></script>
<script src="/js/ie_7.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/style_ie7.css">
<![endif]-->
packa
Witam,
1. "$(function() {" działa na tej samej zasadzie co "$(document).ready(function(){ " więc nie ma potrzeby stosowania tych dwóch funkcji w tym samym czasie.
2. Faktycznie nie działa w ten sposób co napisałeś. Jednakże czy aby na pewno ten "important" jest Ci w tym miejscu potrzebny ? Funkcja "css" wpływa na atrybut style elementu więc ma to największy priorytet. Nawet jeżeli w kodzie masz ustawiony styl z-index dla tego elementu to funkcja css powinna to nadpisać.
3. Nie powinno się stosować kilku elementów o tym samym ID na stronie. Od tego jest atrybut CLASS. ID powinien być unikalny.
4. Jeżeli już na prawdę chcesz, żeby było tam "important" (nie wiem po co) to najprościej byłoby chyba napisać w css klasę która zawiera zawiera opisany przez ciebie styl a następnie dodać go do elementu manualnie lub też poprzez addClass. Możesz również do tego użyć jQuerowego attr('style', 'Twój styl') <- to też powinno zadziałać z "important".
martex
sprawa wygląda tak że to jest jeden element tła do popupów jest w we frontend.ctp gdzie wczytuje kolejne zzawartosci strony
jest zawsze hide smile.gif wszystkie popupy działaja ok tylko jeden z rejestracja ma problem i background przykrywa mi popka

kiedy dam mu z-index 0 jest ok ale wtedy reszta sie krzaczy
chodzi mi tylko w momencie wywołania rejestracji i wstrzelic kawałek js w if'a jesli nie zalogowany
com
w css masz z-index jak sam napisałeś a dajesz mu zIndex, on nie traktuje tego jak kod z js, ponadto tak jak wspomniano $(function() {}); to skrót od $(document).ready(function(){}); wink.gif
packa
Cytat(com @ 16.01.2014, 16:55:45 ) *
w css masz z-index jak sam napisałeś a dajesz mu zIndex, on nie traktuje tego jak kod z js

To raczej nie ma znaczenia. W funckji css bezproblemowo można używać camel case i wszystko powinno chodzić.

Cytat(martex @ 16.01.2014, 16:36:40 ) *
sprawa wygląda tak że to jest jeden element tła do popupów jest w we frontend.ctp gdzie wczytuje kolejne zzawartosci strony
jest zawsze hide smile.gif wszystkie popupy działaja ok tylko jeden z rejestracja ma problem i background przykrywa mi popka

kiedy dam mu z-index 0 jest ok ale wtedy reszta sie krzaczy
chodzi mi tylko w momencie wywołania rejestracji i wstrzelic kawałek js w if'a jesli nie zalogowany

A to jest zwykły popup czy jakiś dialog jquerowy ? To daj może temu z rejestracją jakieś unikalne ID czy też jakiś atrybut unikalny skoro ID masz zajęte i wywołuj tą funkcję na otwarciu tego popupa a w momęcie zamknięcia usuwaj ten styl/klase jak tam to robisz w końcu nie wiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.