Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyswietlenie daty w artykule na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alek37
Witam

Zwracam sie z prosba o pomoc w sprawie wyswietlenia daty ukazujacej dodanie pliku do strony. Jest to CMS Joomla i galeria JoomGallery. Z racji tego iz w PHP nie potrafie programowac, sprobowalem innego rozwiazania.
Mianowicie interesujaca mnie data wyswietla sie w innym miejscu tej galerii i kod odpowiedzialny za jej pokazywanie jest nastepujacy:
  1. <?php endif;
  2. if($this->_config->get('jg_showdetaildatum')): ?>
  3. <div class="sectiontableentry<?php $this->i++; echo ($this->i%2)+1; ?>">
  4. <div class="jg_photo_left">
  5. <?php echo JText::_('COM_JOOMGALLERY_DETAIL_INFO_DATE'); ?>
  6. </div>
  7. <div class="jg_photo_right" id="jg_photo_date">
  8. <?php echo JHTML::_('date', $this->image->imgdate, JText::_('DATE_FORMAT_LC1')); ?>
  9. </div>
  10. </div>

Skopiowalem calosc jak powyzej i umiescilem w miejscu ktore mnie interesuje (jest to inna strona tej samej galerii).

Problem jest taki iz w nowym miejcu wyswietla sie nie data dodania pliku tylko aktualna data powiazana z czasem w komputerze (calosc testuje na serwerze lokalnym movAmp).

Czy bylby ktos wstanie wskazac mi w czym tkwi problem? Dlaczego ten sam kod w jednym miejscu wyswietla informacje o dacie pliku a w innym pokazuje biezaca date?
Bartek Skwara
JHtml/date przyjmuje jako pierwszy parametr znacznik czasu, a domyślnie obecny znacznik czasu.

Wyświetlana jest data obecna, ponieważ w miejscu gdzie wywołujesz swój kod
  1. $this->image->imgdate

zwraca wartość pustą.
alek37
Ale dlaczego, o czym pisalem wczesniej w innym miejscu ten sam kod z tym samym parametrem
  1. $this->image->imgdate
wyswietla date dodania pliku a nie date biezaca? Tego nie potrafie odkryc, i dlatego poprosilem o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.