Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak Internetu przez wifi i kabel
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Turson
Stało się to tak nagle, niespodziewanie po uruchomieniu systemu. Laptop nie znajduje sieci wifi, informacja "Brak dostępnych sieci". Podłączyłem kabel ethernet i też nie wykryło.
W panel sterowania->menedżer urządzeń->karty sieciowe przy wszystkich elementach są żółte wykrzykniki. Zarówno wifi jak i kabel na innych urządzeniach działają.
Windows 7 Ultimate 64bit.
Macie jakieś pomysły co zrobić questionmark.gif
mar1aczi
1. Na początek sprawdzenie dysku pod kątem błędów: chkdsk c: /r (trochę potrwa, sprawdza dokładnie strukturę dysku).
2. W wierszu poleceń z uprawnieniami administratora: sfc /scannow
3. Jakie masz informacje w dolnym okienku po wejściu we właściwości każdej karty? Jakie błędy/niepokojące komunikaty pojawiają się w zdarzeniach systemu (PPM na Komputer->Zarządzaj->Narzędzia systemowe->Podgląd zdarzeń->Dzienniki systemu Windows->Aplikacja/System)?
Turson
Dzięki za odpowiedź. Wieczorem jak będę w domu, to sprawdzę i odpowiem.

Pomogło... przywrócenie ostatniego sterownika. W każdym bądź razie dzięki za zaangażowanie smile.gif
bankierz
kiedyś mi wifi przestało działać bo miałem wyłącznik zrobiony na OFF. A kombinowałem z godzinę. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.