Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stabilny hosting dla portalu i kłopoty
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Mariusz421
Witam,

Mam taki problem. Mam serwer na linuxpl.com i często otrzymuję sygnały, że są osoby, którym strona po prostu nie wchodzi fizycznie (mowa o www.hokejfan.pl możecie sprawdzić jak u Was). Pomaga najczęściej dopiero zmiana DNS -ów na komputerze użytkownika na DNS-y google... Z czego może wynikać problem?

Ale domniemuję, że być może serwer? Co by nie było to w ogóle szukam dobrego, stabilnego i niedrogiego hostingu na taki portal. Miałem Serwer VPS na linuxpl właśnie, taki średniej klasy... Potrzebny do obsłużenia ruch około 1K+ UU / dzień.

Możecie pomóc z 1wszym problemem i polecić jakiś serwer smile.gif ?

Pozdrowienia!
404
Tak na dobry początek zoptymalizuj trochę stronę, bo ~170 zapytań i ~5MB to trochę dużo.
Mariusz421
To z pewnością, na razie przeciążeń żadnych nie było ale wiadomo będa ulegały skrypty zmianie niedługo pewnie.

A co do hostingu to moglibyście jakiś polecić : ) ? Głównie w tym celu założyłem wątek, problem raczej ciężko mi będzie rozwiązać. A szczerze mówiąc na tej kwestii się mało znam - nie wiem kompletnie jaki serwer dobrać...

Pozdrowienia
Jones
Cytat(Mariusz421 @ 3.02.2014, 15:08:57 ) *
To z pewnością, na razie przeciążeń żadnych nie było ale wiadomo będa ulegały skrypty zmianie niedługo pewnie.

A co do hostingu to moglibyście jakiś polecić : ) ? Głównie w tym celu założyłem wątek, problem raczej ciężko mi będzie rozwiązać. A szczerze mówiąc na tej kwestii się mało znam - nie wiem kompletnie jaki serwer dobrać...

Pozdrowienia

Polecić hosting to nie problem. Problemem jest to że możesz oczekiwać za dużo od obecnie okupowanej maszyny.
Czy próbowałeś rozwiązać problem metodą cache-owania ? Jeśli to serwis ze statyczną zawartością to zdziwi mnie że nie jest to jeszcze stworzone.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.