berti28
4.02.2014, 14:18:51
Chcę unowocześnić moją stronę www, zrobiłem coś takiego: użytkownicy mają możliwość rejestracji i logowanie potem na stronie www wyświetla się lista zarejestrowanych użytkowników. Czy istnieje możliwość aby użytkownicy mogli klikać na jednego użytkownika i wyświetlała się informacja o nim? Czy idzie zrobić taki prosty panel narzędziowy gdzie użytkownik miałby możliwość na przykład napisać coś o sobie? Z góry dzięki za pomoc.
nospor
4.02.2014, 14:22:41
Cytat
Czy istnieje możliwość aby użytkownicy mogli klikać na jednego użytkownika i wyświetlała się informacja o nim?
Mozna, czego nie wiesz? W linku do strony z profilej zapodajesz ID uzytkownika i na tej stronie wyswietlasz wszystki info o danym userze jakie ci sie zapragnie
berti28
4.02.2014, 15:02:22
Dajmy przykład założyłeś konto na mojej stronie, potem twój login wyświetlany jest na stronie użytkowników serwisu i ktoś wchodzi na tą stronę klika w twój login i wyświetla mu się strona z twoim loginem. Następna sprawa jak zrobić taki najprostszy panel moderacji użytkownika, użytkownik go wypełnia potem te dane zostają wyświetlane na stronie użytkowników serwisu, ktoś potem klika w tego użytkownika i wyświetla się to co napisał w panelu moderacji.
nospor
4.02.2014, 15:03:29
Cytat
Dajmy przykład założyłeś konto na mojej stronie, potem twój login wyświetlany jest na stronie użytkowników serwisu i ktoś wchodzi na tą stronę klika w twój login i wyświetla mu się strona z twoim loginem
Po co powtarzasz mi to co napisales w pierwszym poscie? Przeciez umiem czytac. Pytalem sie ciebie, z czym masz problem? Napisalem ci ogolnie jak to zrobic.
markuz
4.02.2014, 15:06:00
Musisz stworzyć adres z profilem użytkownika np. /profile.php?id=ID_UŻYTKOWNIKA (W tym miejscu wstaw zmienną)
Następnie w pliku profile.php pobierasz z bazy danych użytkownika o określonym ID, sprawdzasz czy istnieje a następnie wyświetlasz jego zawartość.
Co do moderacji a raczej edycji profilu tworzysz plik np. /edit.php a w nim formularz z określonymi polami, walidację i zapytanie SQL UPDATE z ID zalogowanego użytkownika.
berti28
4.02.2014, 16:39:36
Dałoby radę abyście mi to na kodzie php przedstawili?
mar1aczi
4.02.2014, 16:49:29
Cytat(berti28 @ 4.02.2014, 16:39:36 )

Dałoby radę abyście mi to na kodzie php przedstawili?
Chcesz się czegoś nauczyć czy gotowca? Jeśli odpowiedź jest twierdząca na pierwszą cześć pytania zacznij czytać i siądź do napisania (programowania) i wróć na forum z konkretnymi problemami w przeciwnym razie, nie ten dział.
prosto...
dajesz sobie
$id=$_GET[id]
i zapytanie do bazy
SELECT [......] WHERE id=$id;
i w linku dajesz np
nazwa.php?id=1
i wtedy wyświetli info o użytkowniku z id 1
możesz zrobić po loginie jak wolisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.