Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z warunkiem if
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pawel06281990
Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc mam problem z warunkiem if pisze warunek który ma zamykać stronę i otwierać po wybraniu tak/nie

Mój kod jest taki

1. $query = "SELECT * FROM ustawienia WHERE Tekst like '$Tekst%' ORDER BY id ASC";
  2. $result = mysql_query($query)
  3.  
  4. if(mysql_fetch_assoc ('tak') <= 1 ){
  5.  
  6. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  7. echo "<TR><TD>" . $row["Tekst"] .
  8. "</TD></TR>\n";
  9. }
  10.  
  11. }else{
  12. echo'<textarea onkeyup="counter(this.value);" id="editor1" name="tekst" maxlength="100" cols="95" rows="10" class="textbox" style="width:98%"></textarea>';
  13.  
  14. }
wszystko działa ale jak wezmą nie to nie otwiera mi i nie ma pokazane tego pola po else i wywala mi błąd
  1. Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/u290282103/public_html/test.php on line 10

Wszystko zobaczyć można pod tym adresem: http://testystron.w.pw/test.php proszę o pomoc
kujol
O ile się nie mylę to mysql_fetch_assoc() służy do pobierania tablicy z rekordami.
Jeśli to ma być wybór inputa (tak/nie), to sprawdź go postem.

1. if(isset($_POST['tak'])){
  2.  
  3. }
_Borys_
Zapytanie zwraca tablicę, przenieś if do while
  1. while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
  2. if($row['tak'] <=1){
  3. echo "<TR><TD>" . $row["Tekst"] ."</TD></TR>\n";
  4. }
  5. else{
  6. echo'<textarea onkeyup="counter(this.value);" id="editor1" name="tekst" maxlength="100" cols="95" rows="10" class="textbox" style="width:98%"></textarea>';
  7. }
  8. }
Kshyhoo
Kontynuuj swój poprzedni wątek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.