Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Certyfikat umiejetnosci pisania w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
treewood
Czy znacie jakies polskie instytucje, ktore udostepniaja certyfikaty umiejetnosci pisaniania w jezyku php?

Wiem, ze na stronie http://brainbench.com/xml/bb/homepage.xml takie cos jest dostepne ale to nie polskie.
scanner
Ja widać po poziomie forum i niektórych postów, pisać w php potrafi większość społeczeństwa. I to bez certyfikatu...

Zobacz co oferuje ZEND - chyba cos mieli.
treewood
Jednak czasami do zdobycia pracy (na szczescie mam) potrzebne sa nie tylko posty na forum ale przedewszystkim doswiadczenie, to co sie wykonalo oraz wlasnie umiejetnosci (potwierdzenie w postaci certyfikatow) i wyksztalcenie.
pysio
Zend php Certification Exam - mozna zdawac w kazdym osrodku Pearson VUE w polsce (jest ich ponad 20 w polsce) - czas 85minut - jezyk angielski - koszt chyba 400zł...Pearson VUE
halfik
no calkiem przyzwoita sumka, a raczej w miare rozsadna jesli ktos pracuje. a certyfikat zendowski faktycznie warto by miec ze wzgledu na ew. prace wlasnie. a ze polowa spoleczenstwa koduje w phpie - nie przesadzalbym, owszem duzo ludzi koduje, ale nie znaczy to ze sa gotowi samodzielnie pisac dowolnego rodzaju projekty oparte na phpie - no chyba ze znowu sie myle tongue.gif

p.s balbym sie, gdyby polowa spoleczenstwa kodowala w phpie - za duza konkurencja by byla tongue.gif
scanner
Cytat(halfik @ 2004-11-10 09:30:25)
p.s balbym sie, gdyby polowa spoleczenstwa kodowala w phpie - za duza konkurencja by byla tongue.gif

Nie wyczułeś ironii (a raczej sakrazmu) w mojej wypowiedzi smile.gif
treewood
Bakus - odziwo zrobilem sobie ten test i mysle, ze nie jest warty wiele sam w sobie. Bo sa tam raczej pytania z wyjatkowych sytuacji (class, count (2 x)) itd niz z rzeczy mysle wazniejszych jak referencje, zwracanie danych funkcji, porownania itd.
akubiczek
Certyfikat ZENDa kosztuje $200, więc jest to na pewno więcej niż 400zł. Czas trwania egzaminu to 85+30 minut czyli prawie dwie godziny, egzamin jest w języku angielskim.
Bakus
treewood: Napisałem
Cytat
Mini test znajomości php

Mniewam, że słowo mini mówi o tym, że to nie epopeja, a raczej streszczenie...
Uważam, że test jest warty zrobienia - pozwala zauważyć jak podchwytliwe potrafią być same egzaminy...
gibffe
Sams wypuscilo ksiazke Zend Certification Guide czy jakos tak.
Posiada ktos to w pdf albo kupowal z amazona ? Jak to wyglada,
dojdzie na gwiazdke ? winksmiley.jpg

gibffe
hondziarz
a Brainbench ?

zdrufko
h.
Sali_
Cytat(halfik @ 2004-11-10 07:30:25)
no calkiem przyzwoita sumka, a raczej w miare rozsadna jesli ktos pracuje. a certyfikat zendowski faktycznie warto by miec ze wzgledu na ew. prace wlasnie. a ze polowa spoleczenstwa koduje w phpie - nie przesadzalbym, owszem duzo ludzi koduje, ale nie znaczy to ze sa gotowi samodzielnie pisac dowolnego rodzaju projekty oparte na phpie - no chyba ze znowu sie myle tongue.gif

Zgadzam się z tym sam koduje w php ale nie jestem w stanie sam nie których projektów zrobić, a wynika to z nie pełnej wiedzy o tym języku po drugie czasu brak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.