Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Menu na aaf
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
melody1
Witam, główkuję nad tym tematem od grudnia i już sama nie wiem jak mam to zrobić. Mianowicie doszłam już gdzie wstawić kod, ale Menu pojawiło się nowe na górze (nad logiem), a stare widnieje pod nim. Poza tym w tym nowym nie ma Rejestracji i Logowania, a Wyloguj szwankuje. Mogę podać link na pw. Chyba, że ktoś wie, jak można usunąć pionowe kreski? Wtedy usunę nowe i na moje potrzeby wystarczy to, co jest.

Kod:

1. <style>a.mainmenu { width: -270px;
  2. height:-71px;
  3. top: -140px;
  4. display: inline;
  5. background: url()
  6. white-space: nowrap; float: center; position: bottom; border: transparent;}
  7. .mainmenu { float: none; position: none;}
  8. span.mainmenu:nth-child(2) > a:nth-child(2) { display: none; }
  9. a.mainmenu:nth-child(5) { display: none; }
  10. a.mainmenu:nth-child(5) { display: none; }
  11. span.mainmenu:nth-child(1) > a:nth-child(1) { display: none; }
  12. a.mainmenu:nth-child(4) { display: none; }
  13.  
  14.  
  15. body > table:nth-child(8) > tbody:nth-child(1) > tr:nth-child(2) > td:nth-child(1) {background: url(obrazek1.jpg) no-repeat;}
  16.  
  17. body > table:nth-child(5) > tbody:nth-child(1) > tr:nth-child(2) > td:nth-child(1) { margin-bottom: 0px; }
  18. </style>
  19.  
  20.  
  21. <tr>
  22. <td class="navbg">
  23. <div align="center" class="navdiv">
  24. <span class="menu">
  25. <a href="search.htm" class="mainmenu">Szukaj</a>
  26. <a href="groups/" class="mainmenu">Grupy</a>
  27. <span class="menu">
  28. <a href="profile.htm?mode=editprofile" class="mainmenu">Profil</a>
  29. <a href="privmsg.htm?folder=inbox" class="mainmenu">Nie masz wiadomości</a>
  30. <a href="login.htm?logout=true&sid=ef427bfdedb71e42af4993fef20f7b89" class="menu">Wyloguj</a></span>
  31. </span>
  32. </div>
  33. </td>
  34. </tr>
abjk
Cytat(melody1 @ 11.02.2014, 16:57:10 ) *
Chyba, że ktoś wie, jak można usunąć pionowe kreski?

Ale co tworzy pionowe kreski?
melody1

Chciałabym zachować wyrazy, ale żeby to jakoś ładniej wyglądało. Nie wiem nadal, jak mam to zrobić.
abjk
Pokazałaś kod, który nie wyświetla tych kresek.
Poza tym jeden znacznik ma atrybut menu zamiast chyba mainmenu:
  1. <a href="login.htm?logout=true&sid=ef427bfdedb71e42af4993fef20f7b89" class="menu">Wyloguj</a>
melody1
Wiem, wiem... bo nad logiem... jest takie coś (ale nie do końca działa):

Taki efekt mi się podoba.

Tylko pod logiem jest coś takiego, co było od początku, tylko przez moje modyfikacje się zmieniło:

Chodzi mi o pierwszy obrazek, żeby był za drugi. Wiem...trochę skomplikowane. sad.gif
abjk
Cytat(melody1 @ 11.02.2014, 16:57:10 ) *
Menu pojawiło się nowe na górze (nad logiem), a stare widnieje pod nim. Poza tym w tym nowym nie ma Rejestracji i Logowania, a Wyloguj szwankuje. ... Wtedy usunę nowe ... .

Dlaczego nie możesz dodać Rejestracji i Logowania oraz naprawić Wyloguj? Przecież są to elementy HTML-u. Wystarczy je dodać ze starego menu.
melody1
No mogę, ale i tak nadal mam dwa... Nie wiem jak zrobić, aby działało i było na dole takie jak na górze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.