Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Praca kodu na kilku serwerach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
www.aukcje.fm
Witem,

Laicki problem pracy kodu na kilku serwerach.

Chcę robić selekty na kilku serwerach i inserty z wyników na innym serwerze. Jak wskazać w kodzie połączenie z wieloma serwerami? Jak określić to w zapytaniach tak jak się wskazuje na `tabele`.`kolumnę` to czy można wskazać na `serwer`.`tabela`.`kolumna` questionmark.gif Czy jedynym wyjściem jest zamykanie połączenia i otwieranie nowego oraz kombinacje? Jak wtedy zrobić inserta z jednej tabeli na serwerze a do drugiej tabeli na serwerze b??

-----------------Serwer a
Select from---Serwer b------------->> insert do Serwer a
------------------Serwer c
bfeatr
ja bym zrobił to tak:

łączę się z jedną bazą danych pobieram interesujące mnie dane i trzymam je w jakiejś tablicy

łącze się z drugim serwerem i dodaje dane z poprzedniej tablicy
www.aukcje.fm
A bez takiej kombinacji tablicy się nie da czystym kodem z połączeniami sql, np aby jakoś określić po zapytaniu sql do jakiej bazy się odnosi?
Crozin
Otwierasz sobie połączenie (new PDO(...)) dla każdego z serwerów i wykonujesz na nich dowolne operacje. Gdzie tutaj są niby jakieś kombinacje?
www.aukcje.fm
czyli rozumiem połączenia ciągłe ale jak zdefiniować które zapytanie do którego serwera mysql ma trafiać?
Turson
Jeżeli definiujesz różne uchwyty do bazy typu
$db1 = new Pdo...
$db2 = new Pdo..
$db3 = new Pdo...

to chyba jasne, że używasz odpowiedniej zmiennej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.