Bawie się w edytowanie przeglądarkowego silnika gry online. Mój problem jest taki, że w przeglądzie gry, gdy wyślę ludzi/wojsko/flotę czy co tam sobie wymyślę na inną osadę/miasto/planete/galaktykę, pokazują mi się dwie informacje na stronie głównej: o tym kiedy wojsko/flota dotrze do celu i druga informacja kiedy wojsko/flota wróci ( o ile wróci, to zależy od wyniku starcia). Chciałbym żeby pokazywała mi się tylko jedna informacja: kiedy wojsko/flota dotrą do celu i dopiero po dotarciu do celu pokazywałaby się zamiast starej informacji nowa informacja. Dość trudno mi to wytłumaczyć, chociaż wydaje mi się, że to jest dość prosto zrobić.
plik php odpowiadający za przykładową misję:
<?php class MissionCaseStayAlly extends MissionFunctions { function __construct($Fleet) { $this->_fleet = $Fleet; } function TargetEvent() { $this->setState(FLEET_HOLD); $this->SaveFleet(); } function EndStayEvent() { $this->setState(FLEET_RETURN); $this->SaveFleet(); } function ReturnEvent() { $LNG = $this->getLanguage(NULL, $this->_fleet['fleet_owner']); $StartName = $GLOBALS['DATABASE']->getFirstCell("SELECT name FROM ".PLANETS." WHERE id = ".$this->_fleet['fleet_end_id'].";"); SendSimpleMessage($this->_fleet['fleet_owner'], 0, $this->_fleet['fleet_end_time'], 5, $LNG['sys_mess_tower'], $LNG['sys_mess_fleetback'], $Message); $this->RestoreFleet(); } }
Czyli na moje oko to powinno wyglądać tak:
Flota/wojsko leci na cel X, jeśli wykona to co ma wykonać dopiero wtedy ma się pokazać, że flota/wojsko wraca.
Próbowałem trochę z instrukcją warunkową if, nie wiem czy akurat wybrałem to co potrzeba, wiem, że to są same podstawy, no ale jednak człowiek czasem potrzebuje pomocy a myślę, że od tego jest ten dział. Poza tym kto pyta nie błądzi

Moim zdaniem powinno to wyglądać mniej więcej tak:
if flota/ statki dolecą { flota/statki powraca. }
Czy dobrze kombinuję?
Z góry dziękuję za odpowiedzi (krytyczne w stosunku do mojej osoby jak i pomocne:) )