Witam,
mam widok którego czas wykonywania trwa około 0.002 sekundy (widok jest bardzo złożony). W widoku są domyślne ustawienia pewnych parametrów użytkownika. Jest druga tabela w której przechowuje preferencję użytkownika. Teraz potrzebuję jednym zapytaniem pobrać preferencję dla wszystkich użytkowników i wpasować je w dane z widoku, robię to złączeniami. Problem jest w tym, że dla 10 użytkowników czas zapytania jest mały, ale jeśli mamy ich np. 200 to czas zapytania to 0.002 * 200. Wygląda na to, że przy złączeniu mysql dla każdego użytkownika wybiera widok od nowa.
Chciałbym zrobić tak, że widok jest wybierany tylko raz, następnie nadpisywane są wartość z tabeli preferencji użytkownika (przy tym nie modyfikując domyślnego widoku). Chciałem zapisać wynik zapytania do zmiennej, ale w mysql zmienna może być tylko pojedynczą wartością. Myślałem również na tabelą tmp i może wybieranie z niej to powinno zmniejszyć czas zapytania. Czy ktoś ma doświadczenie w takiej sprawie i może się nim podzielić?