Cytat(Posio)
Dlaczego się nie bierze poważnie ? Czym różni się freelancer od 2osobowej firmy ? Podatkami... W każdym razie, mam kilku klientów dla których pracowałem po 2 - 3 miesiące i mam od nich referencje. Pokazać kawałki kodu to też nie jest problem.
Co do tego się zgadzam. Jeżeli tworzone projekty są o rozbudowanej funkcjonalności, w pełni działające, o wysokiej jakości kodu (który potem możesz pokazać), to kogo to obchodzi, czy projekt ma metkę "robione przez małą firmę", czy "robione przez dużą firmę"?
Natomiast co do:
Cytat(Posio)
Chciałem po prostu zapytać w tym temacie jak wyglądają pytania skierowane bezpośrednio do PHP, bo o ogólniki związane z programowaniem się nie martwię (wzorce, konwencje, oop, czytść kodu, obsługa GITa/SVN/Mercurial) Chodziło mi o pytania bezpośrednioe związane z PHP (póki co chyba tylko @bulik mi odpowiedział tak jak tego oczekiwałem)
...bo pytasz o pytania, których bardziej ogarnięci nie będą zadawać. Kogo obchodzi PHP? PHP to tylko język, składnia. Trochę nawet frustrujące są głupoty, jakie wypisujesz:
Cytat(Posio)
Chciałem po prostu zapytać w tym temacie jak wyglądają pytania skierowane bezpośrednio do PHP, bo o ogólniki związane z programowaniem się nie martwię (wzorce, konwencje, oop, czytść kodu, obsługa GITa/SVN/Mercurial)
Mówisz zupełnie na odwrót niż jest w rzeczywistości. Umiejętnośc programowania
> PHP. Jeżeli będą Cię pytać o nazwy funkcji, składnię i tego typu rzeczy zamiast o rozwiązanie jakiegoś problemu, wzorca projektowego, czy konwencję albo np. jak działają branche w GITcie, to na Twoim miejscu starałbym się szukać gdzie indziej.
Cytat(Posio)
Junior podlotek do mnie chyba już nie pasuje
Sam nie będę Cię oceniał, lecz na podstawie w/w myślę, że sam będziesz po jakimś czasie stwierdzić, że jest to na ten moment bardzo trafne określenie.
Co do ubioru - jeżeli idziesz do firmy dla stricte sztywniaków, ubierz się jak sztywniak (garnitur). Natomiast ogólnie lepszym pomysłem jest po prostu schludna, niepogięta koszula. Teraz sobie odpowiedz z jakimi ludźmi wolałbyś współpracować