Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]Jak przerzucic strone joomla na php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
przemyslawgrzywuski
Witam!
Mam nadzieje ze pisze post we wlasciwym miejscu.
Mam problem ze strona postawiona na Joomli.
Kupilem gotowy pakiet - szablon pluginy itp. Wszystko skonfigurowalem
Teraz okazuje sie ze raczej wiekszosc tego co tam znajduje sie to zbedne rzeczy a kod strony jest nieczytelny.
Chcialbym odchudzic strone i poprawic jej kod pod katem googla.
Czy jest sposob na jej przerzucenie. Potrzebuje tylko to co tak naprawde na niej widac. Nie ma tam wodotryskow.
Sa jakies narzedzia ktore moglbym uzyc ? Przy okazji chcialbym zachowac style jak na oryginalnej stronie bo ma wygladac jak do tej pory.
Co radzicie mi zrobic? Jak sie do tego zabrac? I czy to duzo pracy? Pisze zwykle w javie z php nie mam doswiadczenia specjalnie.
Strona to abakano.pl
SmokAnalog
To zależy co ma zostać. Jeśli nie potrzebujesz nawet panelu administracyjnego, to możesz po prostu zachować poszczególne podstrony jako pliki HTML. Dobrym pomysłem może być zachowanie wspólnych fragmentów HTML jako osobnych plików.
przemyslawgrzywuski
To by wystarczylo, bo nie potrzebuje w sumie niczego z zaplecza, tylko wlasciwy problem to sieczka w kodzie. Jak zapisze jako osobne strony to sieczka nadal pozostanie taka jak byla.
No i nie wiem jak to pociac zeby calosc sie nie przeladowywala za kazdym kliknieciem na modul. Mam takie 3 moduly na glownej stronie ktore pokayuja kawalek artykulu a jak si ekliknie to coalosc. Maslalem ze wszystko pod menu moglbym traktowac jako glowny kontent i tam cos mieszac. Ale przydaloby mi sie jeszcze jakies narzedzie, tool zeby css jakos przelozyc bo te moduly niepotrzebnie obudowane w setke glupich tagow sa. Jakis pomysl?
krzysztof_kf
Szybciej ci będzie przerzucić na wordpressa. A jeżeli chodzi o joomle, ten skrypt to jedna wielka pomyłka. Większość się przerzuca się na wordpressa właśnie, kwestia czasu jak dżungla przestanie istnieć.
Posio
Ogólnie przerzucić to na czyty HTML / CSS + php (do formularza kontaktowego) to nie powinien być wielki problem. Kwestia tego czy chcesz to robic sam czy komuś zlecić.
btw. Stopka Ci się w kontakcie rozjeżdża ....
przemyslawgrzywuski
No juz sporo przygotowalem i chyba faktycznie bedzie lepiej, ale nie wiem czy to w sumie da mi taki efekt jak chcialem. Bedzie szybciej i bedzie mi lepiej strone pozycjonowac ?

[nie spamuj proszę... myslisz ze nikt nie zauwazy??]

A czy jesli przerzuce tresc na statycznego htmla to jaki bedzie to mialo wplyw na performance w porownaniu z php? i jak z bezpieczenstwem ?
petitegon
Strona jest tak bezpieczna jak prawa do plikow i skrypty ktore napiszesz.
Na pewno statyczna strona, jesli nie ma na niej duzo obrazkow czy czegos co moglbys uzywac wielokrotnie (chodzi o to zebys wielokrotnie nie przeladowywal tresci) bedzie szybka i latwa do pozycjonowania.
przemyslawgrzywuski
Co masz na mysli z przeladowywaniem tresci? W sensie ze fragment strony jest ladowany na nowo tak?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.